Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Suklaapisaran

Minibebet

7.4.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_leivontaa-yms-204_600x600.jpg

Bebeleivokset

100g voita
½ dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Viilennä 30 minuuttia jääkaapissa. Tällä välin voit voidella metallivuoat (voit käyttää myös esim. silikonisia muffinivuokia) ja laittaa uunin päälle. Painele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte
3½ rkl sokeria
4tl perunajauhoja
1, 75 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175g voita
2tl vanijasokeria

Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi. Täytä bebet ja laita jääkaappiin, kunnes kreemin pinta on jähmettynyt. Valmista sokerikuorrute. Huom! Minulla jäi noin puolet täytteestä yli, joten ehkä se puolikaskin annos riittäisi… Toisaalta leivosten koko ja muoto vaikuttaa tarvittavan täytteen määrään.

Sokerikuorrute
4dl tomusokeria
3½-4rkl vettä
punaista tai vaaleanpunaista pasta-/elintarvikeväriä
nonparelleja

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Bebekuppien ohje on siskoltani ja täyte ja kuorrute ovat Kinuskikissan käsialaa. 🙂

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_DSC_0143_400x400.jpgSuklaapisaranRunebergin leivokset
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_DSC_0346_400x400.jpgSuklaapisaranSeeprarulla
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_syksyä-ja-leivontaa-463_400x400.jpgSuklaapisaranKinuski-vaniljakeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_IMG_2582_400x400.jpgSuklaapisaranOmenaleipä
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_leivontaa-yms-204_400x400.jpgSuklaapisaranMinibebet
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17918_minipumpulikakut-062_400x400.jpgSuklaapisaranMinipumpulikakkuset
1

Kommentit (3)

Suklaapisaran
Kinuskileipomo Suklaapisaran
8.4.2014 21:17

Kiitos! 🙂 Täyttämisessä oli marsipaanityökalu apuna 🙂 Niimpä, muutama santsauskerta ei näy vielä missään 😉

Hilloja
Kinuskileipomo Hilloja
8.4.2014 05:49

Ja kun malttais pysyä tässä kokoluokassa, ei haittais vaikka santsaisi. Saa olla tarkka sihti, että osuu pomada ja koristeet leivarille! :o>

Kinuskikissa
7.4.2014 23:07

Tämä on kyllä ilmiömäinen suoritus. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa