Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Suklaa-Sielu

Juustokakku lasissa

24.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18845_IMG_0581_600x600.jpg

Pohja:

100 g digestive keksejä
40 g voita

Täyte 1:

4 kpl liivatelehtiä
200 g vanilja tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1  dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 dl kuohukermaa

Täyte 2:

200-300 g marjoja
4 rkl tomusokeria

Päälle:

2½ dl kermaa
1 prk maitorahkaa
1 tl sokeria

Pohja:
Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Annostele laseihin mieleisesi määrä ja painele sormenpäillä tiiviiksi.

Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta liivatteet vedestä ja purista hyvin.
Lisää liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana
tuorejuuston joukkoon, kokoajan sekoittaen. Lisää vaahto varovasti käännellen
tuorejuuston joukkoon, kunnes seos on tasainen. Jaa täytettä laseihin ja laita
jääkaappiin jähmettymään.

Täyte 2:

Jos marjat ovat jäisiä sulata ensin. Laita marjat ja tomusokeri tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Kaada siivilän läpi kulhoon. Jaa seos laseihin.

Päälle:

Sekoita kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja maitorahka ja sekoita hyvin. Annostele laseihin ja tee halutessa lusikalla ”hyppyreitä”. Voit myös pursottaa kermaseoksen jos haluat lisää näyttävyyttä.

Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia ja tarjoile.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18845_IMG_0581_400x400.jpgSuklaa-SieluJuustokakku lasissa
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18845_Kuivakakut_400x400.jpgSuklaa-SieluMaistuva tiikerikakku

Kommentit (3)

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
5.1.2015 10:56

Kiva resepti! Täytyy pistää kokeiltavien jpukkoon. 🙂

Sartza91
Kinuskileipomo Sartza91
25.11.2014 19:07

Kiitokset kehuista 🙂 Ihan tarkkaan en enää muista kuinka monta tuli, mutta muistelisin, että 6-8 reilua annosta. Jos on matalia, mutta melko leveitä laseja kannattaa varmuuden vuoksi tehdä pohja kaksinkertaisena. Säilyi hyvänä seuraavaan päivään, sen jälkeen kaikki hävisivät 😀

Kinuskiemo
25.11.2014 16:54

Raikkaan ja herkullisen näköinen annos. Sopiikin tarjottavaksi juuri tuonmallisesta lasista, josta voi syödä kakkua silmillään jo ennenkuin on lusikkaa lasiin pistänyt. Toki kerman voi myös pursottaa, mutta minusta tuo sinun ”hyppyrisi” on mainio. Pursotuksia näkee usein, hyppyreitä harvemmin. 😉 Mainio kiepautus. 🙂

Kuinkahan monta annosta noista ainemääristä tuli?
Oletko kokeillut, säilyykö jääkaapissa seuraavaan päivään?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa