24.11.2014
Pohja:
100 g digestive keksejä
40 g voita
Täyte 1:
4 kpl liivatelehtiä
200 g vanilja tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 dl kuohukermaa
Täyte 2:
200-300 g marjoja
4 rkl tomusokeria
Päälle:
2½ dl kermaa
1 prk maitorahkaa
1 tl sokeria
Pohja:
Murenna keksit ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Annostele laseihin mieleisesi määrä ja painele sormenpäillä tiiviiksi.
Täyte 1:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nosta liivatteet vedestä ja purista hyvin.
Lisää liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana
tuorejuuston joukkoon, kokoajan sekoittaen. Lisää vaahto varovasti käännellen
tuorejuuston joukkoon, kunnes seos on tasainen. Jaa täytettä laseihin ja laita
jääkaappiin jähmettymään.
Täyte 2:
Jos marjat ovat jäisiä sulata ensin. Laita marjat ja tomusokeri tehosekoittimeen ja sekoita hyvin. Kaada siivilän läpi kulhoon. Jaa seos laseihin.
Päälle:
Sekoita kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja maitorahka ja sekoita hyvin. Annostele laseihin ja tee halutessa lusikalla ”hyppyreitä”. Voit myös pursottaa kermaseoksen jos haluat lisää näyttävyyttä.
Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia ja tarjoile.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiva resepti! Täytyy pistää kokeiltavien jpukkoon. 🙂