Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Vadelma – suklaa hyydykekakku ( gluteeniton)

22.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160812_145659_600x600.jpg

20160812_145734

Pohja: 
vuoka 24 cm
200 g tummaa suklaata
200g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja ( sempper fin mix)
ripaus suolaa

Pienennä voi ja suklaa kattilaan ja sulata, älä kiehauta lämmitä vain sen verran että sulaa, laita johonkin jäähtymään, pois esim metallikattilasta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja suola sekä vähän jäähtynyt suklaaseos. Sekoita hyvin vatkaimen hitaimmalla nopeudella. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, paista 170 asteessa 30 min

Suklaa- kahvimousse:
4 dl vispiä
100 g tummaa suklaata
1,5 dl Valion Eila latte kahvijuomaa
2 tl vahvaa murukahvia
2 tl vanilijasokeria
2 tl vanilija siirappia
200 g vanilija tuorejuustoa
3,5 liivatetta

Sulata suklaa mikrossa. Liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto , sokeri ja siirappi.
Lisää jäähtynyt suklaa seokseen, sekoita hyvin. Lämmitä kahvijuomaa 0,5 dl ja lisää kahvimuru joukkoon, kun se on sulanut sulata liivatteet siinä nesteessä.
Kaada suklaaseokseen jäljelle jäänyt kahvijuoma ja sekoita. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos mukaan.

( jäähtynyt pohja on siirretty tarjoilu alustalle irtipohjanvuoan reunat ympärille ja reunakalvot reunoilla)

Kaada suklaaseos pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, kokeile pintaa että on kunnolla hyytynyt.

Vadelmamousse:
2,5 dl vispiä
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
1 pullo vadelma aromia
200g kuningatar rahkaa
ripaus Bourbon vanilija jauhetta
punaista pasta tai geeliväriä
0,5 dl tilkka marjaista mehua ja vettä
5 liivatetta
( jos on tuoreita vadelmia niitä voi laittaa joukkoon kokonaisena)

Liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi ja vaniljakastike vaahdoksi.
Lisää rahka, vadelma aromi, vanilija ja väriaine. Lämmitä marjamehu ja lisää liivatteet. Hieman jäähtyneenä lisää se vispiseokseen.
Kaada vadelmamousse suklaamoussen päälle ja anna hyytyä yön yli.

Seuraavana päivänä koristele valmiiksi tehdyillä kukilla ,vadelmilla, suklaalla. Minä laitoin vielä sinisiä kurkkuyrtinkukkia.

 

Ainesosat

KahviSuklaaVadelma

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKesäTäytteetYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (5)

sokeriruusu
27.8.2016 20:41

Kiitokset kinuski-emolle ☺ kakun päällä on aitoja vadelmia ja vähän punaviinimarjaa, kurkkuyrtinkukkia, suklaata sekä vanilija massasta tehtyjä koristeita.
Vadelmaa piti mennä myös kakun sisälle vadelma aromin lisäksi mutta saatavilla ei ollut… tai oli mutta todella kallista ja kun kakku oli tilattu niin en voinut käyttää tolkuttomasti rahaa. Eikä pakkasessa ollut suomalaisia vadelmia.
Mutta tuosta vadelma aromista tulee oikeasti hyvä maku, suosittelen jos saatavilla ei muuta.

Kinuskiemo
27.8.2016 20:20

Tämä kakku hurmaa ihanalla kukkapaljoudellaan ja onnistuneiden kakkukerrosten kauniilla väreillä. 🙂

Ovatko vadelmat kuitenkin ”aitoja”?

sokeriruusu
23.8.2016 09:02

Kiitoksia tebazu ja mari-johanna kommenteista, piristi mieltä kovasti 😊Itsekin tykkäsin ulkoasusta sekä täytteistä kun tehdessä tietenkin pitää maistella 😆Jos aineita jää yli teen rinnalle mini kakun tai jonkin kokeilu version niin saan tuntuman et mitä on laittamassa maailmalle. Kakuissa mukavin osuus on juuri koristeleminen ja silloin kun saan tehä oman mieltymyksen mukaan niin silloin harkitsen aika tarkkaankin minkälaisen teen ja miten toteutan. Tosin täysin valmis ajatus näkyy kuitenki vasta lopullisessa asetelmassa, kun oma ajatus on matkalla muuttunut miljoona kertaa 😆😃

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
23.8.2016 07:08

Ensimmäisenä myös minulla kiinnitti huomion kakun upea voimakas värimaailma! Seuraavaksi aloin ihailla värikkäiden koristeiden taidokasta sijoittelua ja nyt kun luin reseptin niin eipä tosiaan kuulosta hassulta….. Nam! Varmasti hyvää! 🙂

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
22.8.2016 20:17

Viimeisen päälle upea kakku 🙂 Koristelu ja värimaailma täydellinen. Makukin varmasti nam nam 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa