22.8.2016
Pohja:
vuoka 24 cm
200 g tummaa suklaata
200g voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
2 dl gluteenittomia jauhoja ( sempper fin mix)
ripaus suolaa
Pienennä voi ja suklaa kattilaan ja sulata, älä kiehauta lämmitä vain sen verran että sulaa, laita johonkin jäähtymään, pois esim metallikattilasta. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja suola sekä vähän jäähtynyt suklaaseos. Sekoita hyvin vatkaimen hitaimmalla nopeudella. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, paista 170 asteessa 30 min
Suklaa- kahvimousse:
4 dl vispiä
100 g tummaa suklaata
1,5 dl Valion Eila latte kahvijuomaa
2 tl vahvaa murukahvia
2 tl vanilijasokeria
2 tl vanilija siirappia
200 g vanilija tuorejuustoa
3,5 liivatetta
Sulata suklaa mikrossa. Liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto , sokeri ja siirappi.
Lisää jäähtynyt suklaa seokseen, sekoita hyvin. Lämmitä kahvijuomaa 0,5 dl ja lisää kahvimuru joukkoon, kun se on sulanut sulata liivatteet siinä nesteessä.
Kaada suklaaseokseen jäljelle jäänyt kahvijuoma ja sekoita. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos mukaan.
( jäähtynyt pohja on siirretty tarjoilu alustalle irtipohjanvuoan reunat ympärille ja reunakalvot reunoilla)
Kaada suklaaseos pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, kokeile pintaa että on kunnolla hyytynyt.
Vadelmamousse:
2,5 dl vispiä
2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
1 pullo vadelma aromia
200g kuningatar rahkaa
ripaus Bourbon vanilija jauhetta
punaista pasta tai geeliväriä
0,5 dl tilkka marjaista mehua ja vettä
5 liivatetta
( jos on tuoreita vadelmia niitä voi laittaa joukkoon kokonaisena)
Liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi ja vaniljakastike vaahdoksi.
Lisää rahka, vadelma aromi, vanilija ja väriaine. Lämmitä marjamehu ja lisää liivatteet. Hieman jäähtyneenä lisää se vispiseokseen.
Kaada vadelmamousse suklaamoussen päälle ja anna hyytyä yön yli.
Seuraavana päivänä koristele valmiiksi tehdyillä kukilla ,vadelmilla, suklaalla. Minä laitoin vielä sinisiä kurkkuyrtinkukkia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitokset kinuski-emolle ☺ kakun päällä on aitoja vadelmia ja vähän punaviinimarjaa, kurkkuyrtinkukkia, suklaata sekä vanilija massasta tehtyjä koristeita.
Vadelmaa piti mennä myös kakun sisälle vadelma aromin lisäksi mutta saatavilla ei ollut… tai oli mutta todella kallista ja kun kakku oli tilattu niin en voinut käyttää tolkuttomasti rahaa. Eikä pakkasessa ollut suomalaisia vadelmia.
Mutta tuosta vadelma aromista tulee oikeasti hyvä maku, suosittelen jos saatavilla ei muuta.