30.11.2016
Ohje riitää 5 pienehköön lasiin, kinuskia jää hieman yli.
Karpalot sulamaan ajoissa
Tee hyvissä ajoin kinuskikastike jäähtymään:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
pari hyppysellistä suolaa
1 rkl voita
Kerma , sokeri, suola kattilaan. Anna kiehahtaa ja tiputa lämpö heti alle keskilämmön, kiehuttele hiljalleen pulputtelemalla n. 15 min. Lisää voi loppu puolella. Nosta jäähtymään.
Mitään kinuski testejä en ikinä ole tehnyt vesilaseihin, tässä ei niin nuukaa koska ei tarvitse hyytyä kakun pinnalle.
Punainen vaahto:
1 prk floora vispiä
1 kinuski- päärynärahka ( voi käyttää luumukaneli rahkaakin)
1 prk vaniljatuorejuustoa
punaista pastaväriä
vaniljaa
Vatkaa vispi kuohkeaksi, lisää tuorejuusto ja rahka, sekoita hyvin. Lisää väri ja mausteet.
Piparikerros:
n. 10 kpl Ohuita Annas pipareita ( käytä gluteenittomia jos tarvii)
murenna pusissa käsin, jotta ei mene liian pieneksi hötöksi.
Kokoa lasiin , itse olen todennut että pohjalle ei kannata laittaa keksi kerrosta vaan kastike.
– Sulaneita karpaloita reilusti lasin pohjalle
– kinuskikastiketta
– vispivaahtoa
– piparia reilusti
– vispivaahtoa
– koristeet
Yöksi jääkaappiin tai anna olla edes 4- 5 h jotta piparit hieman pehmenee vaahdon keskellä. Itse huomasin että piparit olivat sopivan pehmeitä yön yli oltuaan jääkaapissa. Jos tykkää rapeasta piparista, niin lisää se vasta lasin päälle koristeeksi kun vieraat on paikanpäällä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos 😊 kummasti ei jäänyt kenenkään lasin pohjillekaan edes mitään.