Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Suklainen kahvi-juustokakku

25.4.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170330_063910_600x600.jpg

Pohja:
4 kananmunaa
100 g leivontasuklaata
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhoa
ripaus suolaa
100g voita
2 dl fariinisokeria

Varaa n.3 dl Vahvaa kahvia jossa hieman sokeria ( n. 0,5 dl kostukkeeksi loput juustokakkuun)

Sulata suklaa mikrossa, sulata voi. Tee jauhoseos.
Vatkaa sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Lisää jauhoja ja voiseosta vuoronperään,lisää lopuksi jäähtynyt suklaa ja suola.

Jauhoitettuun 24 cm vuokaan, 170 astetta n 45 min

Nosta jäähtymään. Voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Leikkaa kova kansi pois, sekä reunoilta reilu sentti pois. Massan voi käyttää vaikka cake popseihin myöhemmin.
Siirrä lautaselle ja irtopohja vuoan reunat ympärille, laita reunakalvoa ( kiinnitys teipillä reunaan).
Kostuta kakkupohja hyvin kahvilla.

Täyte:
200 g suklaa tuorejuustoa
5  dl vispiä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g leivontasuklaata rouheena
5 liivatetta
0,5 dl kahvia
2-3 rkl konjakkia ( maun mukaan)
sokeria tarpeenmukaan
jos haluaa niin ruskeaa pastaväriä hieman

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko suklaa rouheeksi.
Vatkaa vispi ja vaniljakastike, lisää tuorejuusto joukkoon. Lisää konjakki, pastaväri.
Lämmitä kattilassa 0,5 dl valmiiksi tehtyä kahvia ja sulata siihen liivatteet.
Lisää jäähtynyt liivateseos vispiin hiljalleen ja sekoita hyvin. Lisää suklaa rouhe.
Maista tarviiko lisätä jotain, ei kuitenkaan nestemäisiä liikaa, itse lisäsin kahvia lorauksen.

Massa voi tuntua isolta mutta sitä menee jo osaksi reuna koloon.
Lisää massaa vähän kerrassaan pohjan päälle, ensin reunat lusikalla hyvin painaen ja sen jälkeen voi kaataa lopun massan ja tasoittaa.

Jääkaappiin 4 h

Päällinen:

2 liivatetta
1 dl vettä
1 dl vahvaa kahvia ( sokeroitua) tai 2 dl kahvia jos haluaa kunnon kahvin maun.
n.1/2  pullo vanilja uutetta

Liivatteet kylmään veteen. Maistele seosta ennen liivatteet laittoa, ettei kahvi ole liian kitkerää. Anna kahvin kiehahtaa kunnolla ennen liivatteita jos olet käyttänyt pikakahvijauhoa, hieman nimittäin vaahtoaa.

Jääkaappiin  yön yli, lisää aamulla esim strösseliä.

Ainesosat

KahviSuklaaVanilja

Kategoriat

ÄitienpäiväJouluJuusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKesäTäytteetVappuYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa