Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kakkupohjat,  Kesä,  Täytteet,  Vappu,  Ylioppilasjuhlat,  Ystävänpäivä Nähty 1402 kertaa
 
25.04.2017
 
Ei kommentteja

Suklainen kahvi-juustokakku


Tämä juustokakku lähti mieheni työpaikalle, vaihteeksi halusin kokeilla reilusti kahvin makuista kakkua. Palaute oli ollut hyvää. Itse pääsin maistelemaan vain täytettä, koska tein tavallisiin jauhoihin pohjan.
Kätkee sisälleen piilokakkupohjan. Kirjoittamani ohje oli hävinnyt johonkin, joten nyt olin muistin varassa tätä kirjoittaessani.

Pohja:
4 kananmunaa
100 g leivontasuklaata
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhoa
ripaus suolaa
100g voita
2 dl fariinisokeria

Varaa n.3 dl Vahvaa kahvia jossa hieman sokeria ( n. 0,5 dl kostukkeeksi loput juustokakkuun)

Sulata suklaa mikrossa, sulata voi. Tee jauhoseos.
Vatkaa sokerit ja kananmuna vaahdoksi. Lisää jauhoja ja voiseosta vuoronperään,lisää lopuksi jäähtynyt suklaa ja suola.

Jauhoitettuun 24 cm vuokaan, 170 astetta n 45 min

Nosta jäähtymään. Voi tehdä jo vaikka edellisenä päivänä. Leikkaa kova kansi pois, sekä reunoilta reilu sentti pois. Massan voi käyttää vaikka cake popseihin myöhemmin.
Siirrä lautaselle ja irtopohja vuoan reunat ympärille, laita reunakalvoa ( kiinnitys teipillä reunaan).
Kostuta kakkupohja hyvin kahvilla.

Täyte:
200 g suklaa tuorejuustoa
5  dl vispiä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g leivontasuklaata rouheena
5 liivatetta
0,5 dl kahvia
2-3 rkl konjakkia ( maun mukaan)
sokeria tarpeenmukaan
jos haluaa niin ruskeaa pastaväriä hieman

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko suklaa rouheeksi.
Vatkaa vispi ja vaniljakastike, lisää tuorejuusto joukkoon. Lisää konjakki, pastaväri.
Lämmitä kattilassa 0,5 dl valmiiksi tehtyä kahvia ja sulata siihen liivatteet.
Lisää jäähtynyt liivateseos vispiin hiljalleen ja sekoita hyvin. Lisää suklaa rouhe.
Maista tarviiko lisätä jotain, ei kuitenkaan nestemäisiä liikaa, itse lisäsin kahvia lorauksen.

Massa voi tuntua isolta mutta sitä menee jo osaksi reuna koloon.
Lisää massaa vähän kerrassaan pohjan päälle, ensin reunat lusikalla hyvin painaen ja sen jälkeen voi kaataa lopun massan ja tasoittaa.

Jääkaappiin 4 h

Päällinen:

2 liivatetta
1 dl vettä
1 dl vahvaa kahvia ( sokeroitua) tai 2 dl kahvia jos haluaa kunnon kahvin maun.
n.1/2  pullo vanilja uutetta

Liivatteet kylmään veteen. Maistele seosta ennen liivatteet laittoa, ettei kahvi ole liian kitkerää. Anna kahvin kiehahtaa kunnolla ennen liivatteita jos olet käyttänyt pikakahvijauhoa, hieman nimittäin vaahtoaa.

Jääkaappiin  yön yli, lisää aamulla esim strösseliä.