Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Suklaakakku Gluteeniton

20.3.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170306_124551_600x600.jpg


Kakun palakuva hieman huono kun aurinko niin möllötti takana 🙂

24 cm vuokaan
Pohja:
4 munaa
3,5 dl Sempperin Fin mix jauhoa
0,5 dl kaakaojauhoa
3 rkl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhoa
100g voita
2 dl sokeria
Minulla oli ohjeessani myös kermaa mutta jätin sen tästä pois koska pohja ei noussut.

uuni 175
Voitele vuoka voilla ja laita mantelijauhoa.

Yhdistä jauhot kulhossa, sulata voi mikrossa. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoa ja voita, sekoita hellästi mutta tarkasti jotta voi sekoittuu mukaan.
Uuniin n. 45 min

Suklaamousse:

200g leivonta suklaata
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2,5 dl vispiä
1 liivate
vanilja aromia
tilkka vettä
sokeria maun mukaan kuten vaniljasokeria

Ota vispi huoneen lämpöön vähän aikaisemmin. Laita liivate kylmään veteen.
Lämmitä kuohukerma kattilassa ja kaada vähän kerrallaan paloitellun suklaan joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää suola suklaan joukoon.
Siirrä suklaa jäähtymään ja käytä vaikka jääkaapissa vähän aikaa, vispin ja suklaan tulisi olla suurinpiirtein saman lämpöisiä.
Vaahdota vispi ja lisää suklaan lisäksi myös sokeri ja vanilja aromi.
lämmitä liivatevesi ja lisää sulanut liivate seokseen.

Tuorejuustokerros:

200g vadelmatuorejuustoa
3 tl vadelma curdia
3- 4 tl kreikkalaista jogurttia ( jotta seos on levitettävää)
Suomalaisia pakaste vadelmia jotka ovat jo sulaneet ja vedet valutettu pois.

Kostutus kakkuun kaakaomaidolla.

Kostuta pojimmainen levy ja lisää päälle tuorejuustoseos sekä vadelmat.
Kaada päälle suklaamousse. Seuraava kerros kakkua ja kostuta. Jääkaappiin yön yli.

Päällä on suklainen voikreemi:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
180g voita ( ota ajoissa lämpimään jotta on pehmeä huoneenlämpöinen)
0,3 dl vettä
100 g leivontasuklaata mikrossa sulatettuna, suklaa lisäsin siinä vaiheessa kun olen vaahdotanut jo voin jälkeen.

Kreemin teko- ohje on batman kakun yhteydessä , lisään linkin kun sen osaan tehdä 🙂

Koristeet:

Pirkka macarons ( pakaste) Gluteeniton
jogurtti rusinoita ( marjainen) Gluteenittomuutta en muistanut tarkistaa
Jotain muita jogutti palleroita jotka sopi värimaailmaan
Suklaa rouhetta levystä rouhimalla.
Vadelmia jotka on huolellisesti valutettu sulamis vedestä talouspaperin päällä.

Ainesosat

KookosSuklaaVadelmaVanilja

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

sokeriruusu
21.3.2017 20:03

Kiitos mari-johanna lämpimistä sanoistasi 😊

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
21.3.2017 17:30

Aivan syötävän herkullisen näköinen kakku! 🙂
Kyllä on upea, ja eikös se kuule niin olekin, että välillä leipuri saa päästä helpommalla vaikka sitten juuri koristeiden teossa. Sitä paitsi jokainen koriste on aseteltu kakun päälle niin taiten, että voisi kuvitella sen juuri olevan tarkoituskin noin! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa