Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 1292 kertaa
 
20.03.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Suklaakakku Gluteeniton


Tämän kakun koristeluissa halusin päästä poikkeuksellisen helpolla, eli kaikki ostin valmiina. Hieman helpotti kun muitakin ruokia oli tehtävä. Vaikka koristeiden tekemisestä pidänkin, tämä ratkaisu oli aika hauska. Pitkästä aikaa tein myös suklaa version kun paikalla oli vain naisväkeä.


Kakun palakuva hieman huono kun aurinko niin möllötti takana 🙂

24 cm vuokaan
Pohja:
4 munaa
3,5 dl Sempperin Fin mix jauhoa
0,5 dl kaakaojauhoa
3 rkl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhoa
100g voita
2 dl sokeria
Minulla oli ohjeessani myös kermaa mutta jätin sen tästä pois koska pohja ei noussut.

uuni 175
Voitele vuoka voilla ja laita mantelijauhoa.

Yhdistä jauhot kulhossa, sulata voi mikrossa. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi.
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoa ja voita, sekoita hellästi mutta tarkasti jotta voi sekoittuu mukaan.
Uuniin n. 45 min

Suklaamousse:

200g leivonta suklaata
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2,5 dl vispiä
1 liivate
vanilja aromia
tilkka vettä
sokeria maun mukaan kuten vaniljasokeria

Ota vispi huoneen lämpöön vähän aikaisemmin. Laita liivate kylmään veteen.
Lämmitä kuohukerma kattilassa ja kaada vähän kerrallaan paloitellun suklaan joukkoon, sekoita koko ajan. Lisää suola suklaan joukoon.
Siirrä suklaa jäähtymään ja käytä vaikka jääkaapissa vähän aikaa, vispin ja suklaan tulisi olla suurinpiirtein saman lämpöisiä.
Vaahdota vispi ja lisää suklaan lisäksi myös sokeri ja vanilja aromi.
lämmitä liivatevesi ja lisää sulanut liivate seokseen.

Tuorejuustokerros:

200g vadelmatuorejuustoa
3 tl vadelma curdia
3- 4 tl kreikkalaista jogurttia ( jotta seos on levitettävää)
Suomalaisia pakaste vadelmia jotka ovat jo sulaneet ja vedet valutettu pois.

Kostutus kakkuun kaakaomaidolla.

Kostuta pojimmainen levy ja lisää päälle tuorejuustoseos sekä vadelmat.
Kaada päälle suklaamousse. Seuraava kerros kakkua ja kostuta. Jääkaappiin yön yli.

Päällä on suklainen voikreemi:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria
180g voita ( ota ajoissa lämpimään jotta on pehmeä huoneenlämpöinen)
0,3 dl vettä
100 g leivontasuklaata mikrossa sulatettuna, suklaa lisäsin siinä vaiheessa kun olen vaahdotanut jo voin jälkeen.

Kreemin teko- ohje on batman kakun yhteydessä , lisään linkin kun sen osaan tehdä 🙂

Koristeet:

Pirkka macarons ( pakaste) Gluteeniton
jogurtti rusinoita ( marjainen) Gluteenittomuutta en muistanut tarkistaa
Jotain muita jogutti palleroita jotka sopi värimaailmaan
Suklaa rouhetta levystä rouhimalla.
Vadelmia jotka on huolellisesti valutettu sulamis vedestä talouspaperin päällä.