25.8.2017
Pohja: Boström gluteeniton kakkupohja, on melko pieni ja ohueksi leikatut 3 kerrosta.
mutta hyvin kesti kostutusta vaikka melko paljon tuohon upposi, kostutin reilulla kädellä. Tämän kokeilun tein 20 cm irtopohjavuokaan ja hiukka jäi pohja vajaaksi joten käytin keskimmäisen pohjan ” täytteenä ” reunoille. Yksi moussekerros keskellä.
Kostutus vaniljamaidolla.
Liivatelehdet likoamaan 5 kpl
4 rkl Lemon curd tahnaa ( maun mukaan)
1 prk vaniljatuorejuutoa
sekoitetaan yhteen ja levitetään kostutetulle pohjalle, jos seos ei ole tarpeeksi levitettävän notkeaa lisää tilkka kermaa/ vaniljakastiketta ym, jotta notkistuu, ei liikaa.
Vadelmamousse:
n. 200g Suomalaisia vadelmia ( soseutettuna)
2 dl vispiä
4 rkl Kuningatarhilloa ( dronningholm)
1 prk vadelmatuorejuustoa
( sokeria tarvittaessa)
5 liivatetta
tilkka marjamehua
punaista pastaväriä
Kuumenna marjamehua ja lisää liivatteet, anna jäähtyä.
Vaahdota vispi , lisää tuorejuusto, hillo, sokeri ja sekoita. Lisää marjat ja maista sokeri. pastaväriä
Lisää seokseen liivateliemi ja sekoita hyvin.
Vadelmamousse sitruunaseoksen päälle vuokaan, lisää pohja ja kostuta. Yön yli jääkaappiin.
Vispiä kuorrutteeseen.
Suomalaisia puutarhavadelmia koristeena, orvokkia, sitruunamarmeladi viipaleita, herneen sekä kurkkuyrtin kukkaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä