Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Sitruuna- salmiakkikakku

4.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20161004_052358_600x600.jpg

20161004_052107

Pohja: 24 cm vuokaan
3,5 vehnäjauhoja
6 kananmunaa
90-100 g voita ( sulatettuna)
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
reilu tl luonnollista sitruuna aromia

Munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää jauhoseosta, sulatettua voita vuoronperään ja sitruuna aromi. Kääntele voi hyvin joukkoon.
160 astetta 45  min.
Jäähdyttä ja leikkaa 3 osaan.

kostutus: Appelsiini-passion mehu n. 1/2 dl pohjaa kohti

Salmiakkitäyte:

4 ,5 liivatetta
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Floora vispiä
4-5 rkl salmiakki- lakritsi likööriä liivate nesteeksi + ihan suoraan vähän vispi seokseen
n. 3 rkl Apteekin salmiakki rouhetta
pieni loraus nestenmäistä Apteekin salmiakki mikstuuria
mustaa pastaväriä pari tippaa
sokeria maun mukaan

Liivatteet kylmän veteen. Vispi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, vatkaa hyvin ja lisää muut aineet. Lämmitä likööriä ja lisää liivatteet. Liivateseos vähän jäähtyneenä vispiseoksen, sekoita hyvin.
Kaada seos kostutetulle pohjalle ( irtopohja vuokaan) ja laita seuraava pohja päälle , kostuta, siirrä jääkaappiin odottamaan seuravaa kerrosta.

Sitruunatäyte:

4 liivatetta
1/2  ison sitruunan mehu
1 prk Floora vispiä
1 prk sitruuna rahkaa
3 tl vanilija sokeria ( tarkista sokeri)
sitruuna aromia maun mukaan
keltaista pastaväriä

Liivatteet kylmään veteen. Vispi vaahdoksi ja lisää rahka sekoita hyvin. Lisää muut aineet. Lämmitä sitruunamehu ja lisää liivatteet, kaada vispiseokseen hieman jäähtyneenä. Sekoita hyvin.
Lisää täyte pohjan päälle ja lisää viimeinen kerros, kostuta. Päälle voipi laittaa kelmun jotta kosteus säilyy. Jääkappiin 4 h tai yön yli.

20161004_043046

Liljoissa käytetty valkoista vanilijamassaa, joka värjätty pastavärillä, koska halusin heleän sitruunan keltaista. Mustaa pastaväriä pilkkuina, riisinuudelia  ja suklaata heteinä.
Muutkin kukat tehty vanilijamassasta, sekä käytetty helmiäis tomuväriä sekä sprayta.
Alunperin kukat oli tarkoitus laittaa mustalle levylle joka olisi tehty massasta, mutta epäilin että kostuu vispin alla liikaa. Siksi osa kukista näkyy valkoista pohjaa vasten vähän huonosti.

20161003_224826

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

KakkupohjatKakunkuorrutteetTäytekakutTäytteetYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (7)

palezzu
Kinuskileipomo palezzu
5.10.2016 21:47

Kuulostaa herkulliselta!

sokeriruusu
5.10.2016 12:41

Kiitoksia lämpimistä kommenteistanne, näin kylmänä syyspäivänä. Iloiset sanat lämmittää enemmän kuin teekupponen😊 Kukkien tekemisen opettelua se on täälläkin edelleen. Itsellänikin on aika jäykät kädet kun käsi vaivoja monenlaisia ( kerran leikattu sekin). Mutta sinnikkäästi sitä yrittää räpeltää, vaikkei enää veitsikään pysyisi kädesä 😊 netistä löytyy hyviä ohjeita. Tosin aikaa niihin saa kyllä kulumaan ja hyvä valo on tärkeä,siksi päivä aika olisi kaikkein paras.
Pionin kukkaa juuri opettelin ja seuraavaksi ois tarkoitus apilaa testata, kesä aiheinen vain. Olen todennut monesti esim ruusussa että itse muotoillut palat on parhaimpia, välillä muoteista on jopa haittaa. Niitäkin on tullut kuitenkin ostettua tuonkin kukan tekemiseen ( turhaan).

Liisukka
5.10.2016 11:37

Ihanan kauniit kukat. Samoin tein minäkin kinuskikissan vaniljamassasta ja hyvin toimii se massa. En kyllä ole nöin taituri tekemään kukkia kuin sinä. Jäykät sormet! 😉

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
5.10.2016 10:18

Kauniit kukat! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.10.2016 06:20

Aivan ihana läksiäiskakku! Nam! 🙂 Upeat ja muhkeat pursotukset ja kauniit kukat! 🙂

sokeriruusu
4.10.2016 23:39

Maris: kiitos kommentista,hih 😊 aika paksuja olivat kerrokset juu! Niin että jouduin jo pulaan. Johtui jo yksinkertaisesti siitä että pohja kohosi yllättäviin mittoihin. Ostoslistalla onkin nyt korkea kupu, niin ei tarvi miettiä et mahtuuko 😆

Vadelma-hopeatoffee kuulostaa todella hyvältä yhdistelmältä 💕
Itsekin olen vähän vähemmän päälystänyt koko kakkua mutta nyt sekin olisi edessä. Vanilijamassassa se etu että on elastinen eikä rikkoudu niin helposti, kunhan ei super ohutta tee. Käytin tässä taannoin jossain tekeleessä Sallisen sokerimassaa ja yllätyin että kuinka herkästi meni rikki. Marsipaanilla on taas ollut se hyvä puoli että leikkaantuu hyvin.
Alle kannattaa laittaa jokin kreemi, jos joutuu olee pitempään odottamassa.

Kokeilemalla oppii ja itse ainenkin pidän siitä pienestä jännityksestä että miltä kakku näyttää/maistuu loppujen lopuksi. Joitakin tosin ei pääse itse maistamaan, kuten tämän päiväistä. Mies kyllä tosin kertoi kommentteja 💑.

Lähes poikkeuksetta jokaisen kakun kohdalla kokee aina jonkin ahaa elämyksen, et seuraavan kerran tekee toisin jonkun jutun. Niin kuin nyt tarkoitus oli käyttää lakritsifudgea…noh mikron jälkeen oli tuli kuumaa ja vispiin päästyään jähmettyi täydellisesti. Onneksi olin laittanut kokeeksi vain vähän niin sain ongittua pois. Myöhemmin tuli mieleen et ois pitäny keittää kattilassa kerman kanssa…..nyt naurattaa😆 En tiiä mikä ihmeen oikosulku silloin tehdes tuli. Kaikki ei todellakaan aina mene niin kuin strömssöössä. Mulle aina tapahtuu ja sattuu tehdessä 😊

Mutta… onnistumisia päivään huomiseen.

maris
Kinuskileipomo maris
4.10.2016 23:05

Hieno, kerta kaikkiaan! Mahtavan paksut ja muhkeat täytekerrokset sekä kauniita koristeita olet taas kerran tehnyt. Hauska idea muuten nuo riisinuudelit heteinä. 🙂
Itsellä on tällä hetkellä työn alla vadelma-hopeatoffee täytekakku. Se ei tosin tähän meneillään olevaan vaniljamassa tempaukseen liity. Juuri kasasin kakun jääkaappiin tekeytymään. Huomenna pitäisi yrittää kunnialla saada kuorrutettua ja pursoteltua. Jännittää lievästi sanoen minua nämä kakkuhommat, kun niin vähän olen niitä tehnyt.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa