17.10.2016
Paista pannulla 1 paprika sekä sipulia, lisää timjamia ja hiven suolaa, laita jäähtymään.
Pohja:
200 g gluteenitonta näkkäriä/ voileipäkeksiä ( mielellään molempia)
90 g voita sulatettuna
mustaapippuria myllystä
Murustetaan, maustetaan, voi sekaan ja seos irtopohjavuokaan jääkaappiin.
Mousse:
6 liivatetta
100 g Valio Eila creme fraiche
200g valio viola yrtti tuorejuustoa
3 rkl laktoositonta kermaviiliä
150 g Arla valkosipuli-yrtti tuorejuustoa
4 dl Valio Eila vispiä
Aurinkokuivattua tomaatti siivuja hyvin öljystä valutettuna
chilimaustetta
150g Lapin liha poro rouhetta
n. 150g Lapin liha kotasavu suikaletta
paprikajauhetta
tilkka sitruunamehua + 3-4 rkl liivate nesteeksi
Liivatteet kylmään veteen. Kuohkeuta vispi ja lisää ranskankerma,kermaviili, tuorejuustot ja sekoita hyvin. Laita sitruunamehu kuumenemaan ja lisää liivatteet, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sillä aikaa lisää jäähtynyt sipuliseos vispiin sekä muut mausteet, tilkka sitruunaa ja lihat. Sekoita. Lisää jäähtynyt liivate joukkoon ja tarkista suola tämän jälkeen.
Kaada vuokaan ja anna olla jääkaapissa 3-4 h
Karpalohyydyke:
4 dl hivenen sokeroitua karpalo täysmehua
4 liivatetta
Liivatteet kylmään veteen ainenkin 5 min, lämmitä mehu ja lisää liivatteet hyvin vesi puristaen. Anna mehun jäähtyä täysin huoneenlämpöiseksi ennen kuin lisäät sen moussen päälle.
Kaada hyydyke vuokaan ja anna olla mieluiten yön yli.
Seuraavana päivänä lisää seesaminsiemeniä ( minä paahdoin ne edellisenä iltana valmiiksi).
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä