Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Kevät,  Klassikot,  Leivokset,  Muuta makeaa,  Täytteet,  Ylioppilasjuhlat Nähty 1006 kertaa
 
10.05.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Pinacolada macaronit


Ensimmäistä kertaa sain mararonit onnistumaan, täyte ei olisi tarvinnut olla niin juoksevaa, mutta hyviä tuli. Pakastin kuoret edellisellä viikolla. Tein melko paljon ja kuvaan päätyi ne jotka jäivät kotiin maisteltavaksi. Hirmu paljon siirtelemisiä nuo ei kestä jääkaapissa olon jälkeen. Resepti on muunnos Anna Nordhin ohjeesta ( jokin lehti leike, en muista tarkkaan kun olen leikannut sen vihkooni).

n. 60 kpl

140 g valkuaisia ( Konditorian neuvo: erottele hyvissä ajoin jopa 24 h ennen)
60 g sokeria
325 g pinacolada maku tomusokeria ( kinuskikissan verkkokauppa)
185 g mantelijauhoja
( pastaväriä jos haluaa, näissä ei ollut)

200g Vanilja tuorejuustoa
n. 3-4 rkl sitruunatahnaa maun mukaan

Sekoita sokeri ja 140g tomusokeria yhteen.Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi, lisää tomusokeri seos, vatkaa muutama minuutti.

Sekoita mantelijauhot ja 185 g  tomusokeria yhteen. Siivilöi seos marenkiin.

Kääntele seosta, että taikina tasoittuu. Sen verran että hieman notkistuu ja massaa nostettuaan katoaa jälki. Älä sekoita liikaa.

Leivinpaperin päälle, pyöreällä tyllalla n. 3 cm ympyröitä.
Anna levähtää ennen uuniin laittoa n. 30-40 min, kunnes niihin voi koskea eikä tartu sormiin.
Minun uunissa 150 astetta ja 12 min oli sopiva. Tein 3 kokeilua.

Kuoret ovat aina hieman erikokoisia, löydä parit ja täytä jäähtyneenä tai pakasta kuoret.

Tuorejuusto ja sitruuna tahna yhteen ja lusikoi väliin. Älä tee liian juoksevaa, jäykempi massa parempi.