Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syksy Nähty 1603 kertaa
 
02.09.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Omena- pihlajanmarjakakku (gluteeniton)


Kokkauskerhomme grillajaisiin tein hyydykekakun yllätys jälkkäriksi ja osana makumaailmaa käytin pihlajanmarjaa. En aikaisemmin ole millään tavalla sitä maistanut, enkä valmistanut. Eli kokemus oli uusi ja jännitävä. Vaikeuksia oli vain löytää kunnon marjoja, omassa puussa niitä ei ollut, eikä metsissäkään ainoata marjaa elokuun puolessa välin. Pelastava puutarha oli anoppila.

20160828_143519

Hillo:
Kannattaa tehdä edellisenä päivänä jotta on varmasti jäähtynyt.

2 dl pihlajanmarjaa ( keitä runsaassa vedessä 10-15 min)
Ota talteen keitinvettä 1,5 dl, kaada loput pois kattilasta. Lisää marjojen sekaan
300 g makeahkoa omenaa, pilkottuna/ kuorittuna/ kodat pois otettuna.
Puolikas vanilija tanko leikattuna auki sekä 1,5 dl keitinvettä. Keittele miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet,ota tanko pois, muussaa sauvasekoittimella, lisää
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
Valmista sosetta 4,5 dl

Pohja:
200 g gluteenittomia keksejä esim piparia/ digestiveä 50/50
65 g voita sulatettuna
tilkka sitruunamehua
2 tl kaneli-sokeriseosta

Painele seos  irtopohjavuokaan (26cm)

Täyte:
6 liivatetta ( kylmään veteen)
4 dl floora vispiä
1,5 dl floora vanillaa
…vatkataan ja lisätään
200 g appelsiini rahkaa
175 g philapelphia tuorejuustoa
….sekoitetaan hyvin ja lisätään
4 dl hillososetta
3 rkl tyrni likööriä tai viiniä
loraus inkivääri siirappia ( Punnitse ja Säästä kaupasta)
sokeria maun mukaan
1 tl bourbon vanilijajauhoa
0,5  tl jauhettua inkivääriä
ripaus kanelia
punaista ja keltaista geeliväriä
…. sekoita hyvin

Lämmitä 0,5 dl hilloketta ja loraus vettä tai vital tyrni appelsiini mehua jotta hillo notkistuu. Lisää liotetut liivatteet.
Kun on jäähtynyt, lisää vispiseokseen. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4h  , jos käytössäsi on vuokaa korkeampi reunanauha, käytä sitä, jotta koko massa mahtuu vuokaan ja päälle kiille.

Kiille:
3 dl Vital tyrni- appelsiini mehua
3,5 liivatetta ( kylmään veteen likoamaan)

Lämmitä mehu  ja lisää liivatteet, sekoita kunnes liukenee ( tarkista ennen keittämistä että kattila on rasvaton, läpinäkyvässä kiilteessä helposti näkyy rasvaiset läikät).
Mehun tulee olla huoneenlämpöistä ennen kuin lisäät sen kakun päälle.
Jääkaappin yön yli.

Koristeissa  itsevärjättyä/ marmoroitua vanilijamassaa, puolukkaa, vispiä.