Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Klassikot,  Makeat piirakat,  Pääsiäinen,  Syksy Nähty 1184 kertaa
 
03.04.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Mustikkapiirakka Gluteeniton


Tuli tehtyä pellillinen mustikkapiirakkaa toisille ja siitä tuli niin hyvää, joten samalla ohjella tein gluteenittomankin, jotta itsekin sain maistettua. Ohje on äitini käyttämä aikoinaan , käsin kirjoitettu että en osaa sanoa lähdettä.
Pakastimen tyhjennystä..

Pohja:: kaksinkertaisena tulee pellillinen

100g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl Gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 dl Sempperin fin mix hienoja jauhoja ( Gluteeniton)
1 tl leivinjauhoa

Täyte:

250 g maitorahkaa ( pehmeä täyteläinen)
200g kermaviiliä
500g mustikkaa ( voi olla jäisiä)
Vanilja aromia tai rahka voi olla vanilja rahkaa
n. 0,5 dl sokeria ( maista)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja vatkaa hyvin.
Sekoita jauhot ja leivinjauho keskenään. Lisää kerralla koko jauhoseos voiseokseen ja pyöräytä muutamia kertoja koneella. Ota nuolia ja sekoita loppu sillä kunnes massa on tasaista.
Laita vuokaan leivinpaperia ja paperin alle pohjalle muutamia tippoja taikinaa” liimaksi” jotta paperi pysyy massan levityksen ajan suhteellisen paikoillaan.
Levitä massa lusikalla.

Vispaa hieman kananmunia jotta rakenne rikkoutuu, lisää rahka ja kermaviili. Sekoita.
Lisää sokerit ja vanilja aromi.

Ota mustikat pakkasesta ja levitä tasaisesti vuokaan, munaseos mustikoiden päälle. Täytettä tulee melko paljon mutta itse tykkään paksusta rahka kerroksesta.
200 asteiseen uuniin, n. 35 min