Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Mustikka- vanilija jogurttikakku Gluteeniton

18.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160709_083704_600x600.jpg

POHJA:
200 g gluteenittomia keksejä (digestive ja marie)
70 g voita sulatettuna

24 cm vuokaan leivinpaperia pohjalle ja painele kevyesti mutta tasaisesti muruseos pohjalle ja laita jääkaappiin.

TÄYTE:
7 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g maustamatonta luonnon jogurttia
150 g philadelphia tuorejuustoa
2 tl vanilja sokeria
1 rkl tavallista sokeria
0,5 dl vettä
n. 4- 5 dl tuoreita mustikoita

Liivatteet kylmään veteen,vaahdota vaniljakastike, lisää jogurtti ja jatka vispaamista. Lisää tuorejuusto ja sokerit, sekoita hyvin. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos vaahtoon vähän kerrassaan.

Ota pohja jääkaapista ja kaada seosta pohjan päälle niin että se peittyy tasaisesti. Ripottele kokonaisia mustikoita ja jälleen täytettä päälle ja mustikkaa, viimeiseksi täytettä tasaisesti. Jos haluat että mustikat ei näy täytteestä, älä ripottele lähelle reunaa.
Massaa voi olla ylimääräistä, mutta jätä tilaa mustikka kerrokselle ja kiilteelle.
Itse tein pienen mini kakun kotiin, joten yhteen kakkuun riittää hieman vähemmänkin aineita esim vain 2 dl vaniljakastiketta.

Jääkaappiin 3-4 h

PÄÄLLINEN:
3,5 liivatetta
3 dl mustikkamehua ( meillä oli itsetehtyä sokeroimatonta)
tuoremustikoita niin että pinta peittyy tasaisesti, eikä jää aukkoja.

Liivatteet kylmään veteen 5 min vähintään. Lämmitä kiehuvaksi 0,5 dl mustikkamehua ja lisää liivatteet.
Hieman jäähtyneenä lisää liivateseos muuhun mehuun ja kaada huoneenlämpöinen mehu lusikalla mustikka kerroksen päälle niin että mustikat peittyy tai vuoka antaa myöten.

Mieluiten yön yli jääkaapissa.

Minulla ei ollut käytössä reunakalvoja, hyvin lähti irti teflon irtopohja vuoasta kun veitsellä irrotin kiilteen ennnen reunojen irrottamista.

KORISTEET:

kinuskikissan valkoista vaniljamassaa ja keltaista sokerimassaa.
Kultaista geelikiillettä keltaisessa keskustassa ja hopeista tomuväriä kukan terälehdillä.
Tehty edellisenä iltana ja asetettu vasta seuraavana aamuna kun kiille täysin kohmettunut.

Ainesosat

MustikkaVanilja

Erityisruokavaliot

GluteenitonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

AnsCY
11.10.2019 18:23

Mitenhän tämä resepti muuttuisi jos käyttäisinkin täytteessä mustikka jogurttia? 🤔

sokeriruusu
18.7.2016 19:38

Heippa Maris. Kyllä kiitos oli raikasta ja kepeää 😊 jogurtista pitäisi tehdä useamminkin. Pakaste mustikoistakin varmasti onnistuu, tosin päällisen tekisin soseutetusta mustikasta/ mustikkakeitosta. Pakkasen jäljiltä kun mustikka sulaa niin menettää muotoaan muutenkin ja on vetisempi.
Soseesta tulisi kiva väri tuohon täytteeseenkin.
Tällä kertaa tuoreita anopin keräämiä ihania isoja mustikoita.

maris
Kinuskileipomo maris
18.7.2016 18:00

Näyttää ihanalta ja raikkaalta! Tämä ohje minun täytyy pitää mielessä. 🙂 Onnistuisikohan kenties pakastetuista mustikoista myös?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa