10.5.2016
Kakkupohja: Sokerikakku, kostutus mintun makuisella kahvijuomalla.
Tämä täyte on mitoitettu täytekakun yhteen väliin.
3 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
½ dl piparminttulikööriä
150g ( purkki) maustamatonta tuorejuustoa
(vihreää ja sinistä elintarvikeväriä)
2 pötköä pätkis suklaata hienonnettuna
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jos haluat täytteeseen mintunvihreän sävyn, värjää kermavaahto elintarvikeväreillä. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Lämmitä piparminttulikööri kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Yhdistä tuorejuustoseos ja likööri-liivateliemi. Sekoita sitten kermavaahtoon vatkaimen hitaimmalla teholla. Vatkaa seosta vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet. Lisää pätkis rouhe. Kaada vuokaan kostutetun pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.
Kakun kuorrutukseen Flora vispiä 2 x 2,5dl, lisää vanilijasokeria maun mukaan tai vanilija kreenijauhetta.
Suklaakoristeet: sulata tummasuklaa mikrossa (650w) pienissä erissä ,välillä sekoittaen. Minigrip pussiin, pienin mahdollinen koko. Pursota leivinpaperin päälle kuvioita kun suklaa on jäähtynyt.
Laita jähmettymään jääkaappiin. Käsittele varoen.
Ruusut on tehty sokerimassasta
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä