Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Suklainen hyydykekakku

20.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160509_120600_600x600.jpg

 Kääretorttupohja jossa tummaa kaakaojauhetta. Levitä taikina pellille hieman isommalle alalle kuin mitä irtopohjavuokasi on, niin saat vähän paksumman.

Täyte:

7 liivatetta
1 sitruuna rahka
2,5 dl vispautuvaa vanilijakastiketta
2,5 dl Flora vispiä
pieni tilkka vaahterasiirappia
vanilijaa
3 rkl sokeria ( maun mukaan)
4 dl sokeroimatonta mansikkasosetta
1 vadelmaesanssi pullo
punaista elintarvikeväriä

Kostutus: suklaalattejuoma

Liivatteet likoamaan. Vaahdota vispi sekä vanilijakastike, lisää rahka,vanilija, sokerit ja siirappi. Lisää elintarvikeväri sekä 2 dl dl sosetta. Vatkaa sekaisin.
Kuumenna 0,5 dl sosetta ja lisää lionneet liivatteet siihen. Ota kattila liedeltä.
Lisää soseen joukkoon 1,5 dl sosetta ja kaada rahka vaahtoon. Lisää vadelmaesanssi. Vatkaa hieman.
Hyydytä seuraavaan päivään jääkaapissa.

Suklaaganache:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
Oikein tummaan suklaaseen (70%) lisäsin vähän tomusokeria vatkausvaiheessa.

Pilko suklaat kulhon pohjalle ja lisää kiehunut kerma suklaan päälle siten että pieni osa ensin, anna suklaan pehmentyä ja lisää sitten loput, sekoittele kunnes on tasaista. Laita jääkaappiin jäähtymän, suklaan tulee olla kylmää ennen kuin sitä vaahdottaa.

Suklaa tuli minusta vähän liian tönköksi jotta olisi voinut pursottaa nätisti, joten itse laittaisin enemmän kermaa seuraavalla kerralla.
Tönkköys voi johtua siitäkin että jäähdytin suklaata jääkaapissa yön yli, joten oli ihan kovaa kun aloin” lämmittelemään” vatkaimella.
Tekisin suklaaganachen vasta koristelupäivänä, antaisin olla jääkaapissa seurannan alla, kunnes on jäähtynyt mutta ei liian kovaa.

Kukat on tehty marsipaanista, hopea tomuväriä siveltimellä, suklaa strösseleitä. Tiiviissä asetelmassa ” kukkaketona”. Minulla ei ole ollut reunakalvoa käytettävissä, joten irrottelin pitkällä palettiveitsellä kakun vuoasta. Pieniä virheitä tuli siksi kakkuun 🙁   Nyt ostin kalvoa ja seuraava hyydykekakku on sitten toivonmukaan siistimpi 🙂

20160509_124830

Ainesosat

MansikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakkupohjatKakunkuorrutteetKesäKevätMuut juhlapöydän kakutTäytteetYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa