Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Muuta makeaa,  Ystävänpäivä Nähty 842 kertaa
 
03.06.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton

Mansikka kuohuviinivaahto


Hääpäivämme sattui nyt viikolle, mutta silti halusin sitä jotenkin juhlistaa myös jälkiruoalla. Luomu mansikkaa löytyi vielä anopin pakkasesta 🙂 Syntyi hauska sekä kuohkea mansikka vaahto.
Ohjetta en laittanut ylös, koska sen ei pitänyt tänne päätyä mutta oli niin kesäisen herkullinen ja ilmava että laitan kuitenkin ja yritän muistella määriä.
Määrällisesti tuli enemmän kuin mitä kahteen lasiin mahtui.

4 henk.

1 prk vaniljarahkaa
2,5 vispiä
3 liivatetta ( tilkka kuohuviiniä n. 3-4 rkl)
n. 400g pakaste mansikkaa
vanilja uutetta
hieman punaista pastaväriä
tilkka lime mehua
maun mukaan mansikka tomusokeria
0,5 dl Tosti kuohuviiniä ( puoli makeaa)

Laita liivatteet likoamaan. Jos mansikat jäässä, lämmitä kattilassa ja soseuta ( anna jäähtyä). Vaahdota vispi, lisää rahka, sekoita.
Lämmitä liivate neste ja lisää liivatteet ( anna jäähtyä).
Lisää mansikkasose, sokeri, vaniljauute, limemehu sekä pasta väriä, sekoita hyvin. Maistele tarviiko jotain lisätä.
Lisää liivate vaahtoon hiljakseen. Lopuksi kuohuviiniä, mutta sekoita vain vähän tämän jälkeen ( kääntele, ei koneella)
Kaada kulhoon tai laseihin ja laita jääkappiin yön yli.