Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Syntymäpäivät,  Täytekakut,  Täytteet,  Toukotempaus vaniljamassasta,  Ylioppilasjuhlat,  Ystävänpäivä Nähty 932 kertaa
 
03.05.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: -

Kuningatarkakku


Tämä resepti ei meinannut tänne edes päätyä koska tie oli niin kivinen,mutta laitoin kummiskin. Toiveena oli runsas kukkainen kakku…no sitä sitten piisasi 🙂 Laitan tämänkin tähän tempaukseen koska on käytetty vaniljamassaa.

Jäisiä mustikoita n. 350g
tilkka vettä
n.2 rkl hillosokeria
Näistä kiehuttelin mössön ja sen surautin vielä ihan soseeksi.

Pohja: 24 cm vuokaan

5  munaa
110 g voita
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja jäähdytä. Tee jauhoseos valmiiksi. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää jauhoseosta ja jäähtynyttä voita vuoronperään, kääntele taikinaa aina välissä. Sekoita voi hyvin joukkoon.
paista  170 asteessa n. 45 min

Täyte: riittää 2 väliin

200g vadelma tuorejuustoa
keitetty mustikkasose
3 liivatetta ( mustikoiden sulamis vaiheessa otin talteen hieman mustikka vettä)
200g kuningatar rahkaa
4 dl vispiä
hieman mansikan makuista tomusokeria
pieni liraus sitruunaa

kostutus maidolla tai laimennetulla mehulla

Liivatteet kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekä rahka sekoita hyvin. Lisää mustikkasose, sokeri, sitruunamehu. Kiehauta mustikkamehua tilkka tai vettä ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä hieman.
Lisää liivateseos vispiin hyvin sekoittaen. Maista vielä tarviiko jotain lisää.

Päällinen on kuohukermaa n. 3 dl jota oli sattumoin kaapissa. Piti tehdä marenki mutta erehdyksessä laitoin lisänä voita jossa on öljyä….noh eihän se vaahtoutunut.

 

Koristeet ovat vaniljamassasta


Halusin kokeilla kolmiväri ruusua, pohjana valkoinen massa.
Ruusun terälehdet on tehty erikseen.


Ruusu sai pinalleen hieman kimalletta.

Hortensian kukkamuotilla on tehty siniset kukat.