Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Kesä,  Kevät,  Koristeet,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen,  Pursotukset,  Täytteet Nähty 856 kertaa
 
03.05.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Keväinen sitruuna pläjäys


Jotain kirpeää oli vierailla toive…

30 x 20 cm soikea vuoka, riittää 6-8 henk.

5 dl dl kuohukermaa
3 kananmunaa
vajaa desi sokeria
1 tl vanilija sokeria
3 sitruunaa
3 liivatetta
hieman limen makuista tomusokeria
hieman sitruunan keltaista pastaväriä
50 g valkosuklaata

Liivatteet kylmään veteen. Varaa kolme kulhoa.
Raasta 2  sitruunan kuoret ja purista yhden sitruunan mehu kattilaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
Vatkaa 2,5 dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi, lisää raastettu kuori. Kuumenna sitruunan mehu  ja lisää liivatteet, lisää loput mehut joukkoon.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa astiassa. Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto sekä keltainen väri. Valkuaisvaahto hellästi nostellen kermaseoksen joukkoon.
Kaada kulhoon ja laita jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä, vatkaa loppu kuohukerma, sulata valkosuklaa joukkoon ja lisää vähän lime tomusokeria. Voi tehdä myös pelkästään lime tomusokerista…Koristele pursottamalla, sitruunaraastetta päälle.