27.9.2016
Pohjalla ohut Voi- sokerikakku ohjeella tehty kerros ja päällä…
Karpalohyydyke:
300g karpaloita tehosekoittimella soseutettuna
2 prk floora vispiä
2 prk kuningatar mauste rahkaa
1 tl vanilijasokeria
6 liivatetta
1- 2 rkl vanilija tai vaahterasiirappia
karpalomehua 4 rkl
Liivatteet kylmään veteen, vatkaa vispi, lisää rahka, sekoita hyvin. Lisää sokerit, siirapit, karpalosose. Kuumenna karpalo mehu ja lisää liivatteet. Kaada vispiseokseen vähän jäähtyneenä. Kaada isoon irtopohja vuokaan 26-28 cm, anna jähmettyä jääkaapissa 4 h
Vanilijahyydyke:
3 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta ( vanhanajan)
5 liivatetta
tilkka vettä
Liivatteet kylmään veteen, vaahdota vanilijakastike. Kuumenna vesi tilkka, lisää livatteet ( jäähdytä hieman ennen vanilija seokseen kaatamista).
Kaada vaahto hyytyneen karpalohyydykkeen päälle. Anna olla yön yli jääkapissa.
Tähän voi päälle tehdä karpalomehusta kiilteen,(joka oli alkuperäinen suunitelma) ja olisi ollut vielä raikkaampi.
2 dl mehua
1,5 liivatelehteä
Mutta nyt tuli vispistä tehdyt pursotukset jotka värjätty pastavärillä ja koristeena karpaloita, vanilijamassa kukkia ja kurkkuyrttiä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitokset kommenteista nalamuru ja mari-johanna 😊 Joo, sattuu ja tapahtuu täällä mein keittiössä ainenkin 😂 mutta pääasia että maku hyvä ja tässä hyvin karpalon makua.