Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 984 kertaa
 
10.05.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Gluteenittoman Pizzapohjan levitys


Tämä ei ole varsinaisesti pizzan ohje, vaan vinkki miten pehmeämmän pohjataikinan saa näppärästi levitettyä menettämättä hermoja 🙂 Voi olla että joku on keksinyt saman, mutta minulle ahaa elämys 🙂

Gluteeniton taikina on usein melko pehmeää, siis jos haluaa että se kuohkeasti nousee.

Tässä jaoin massan pieniin osiin, eri puolille peltiä tasaisesti. Alle laitoin gluteenittomia kaurajauhoja, mutta esim riisijauhokin käy. Hieman kannattaa ripotella myös päälle.


Apuna minulla oli sokerimassa työkalu eli toimi kaulimena. Hyvä puoli että on pieni ja tasaiset päädyt.


Saa levitettyä pikkuhiljaa ja kädellä kokeilee onko tasaisesti levittynyt, taikina palat yhdistyy helposti toisiinsa. Tämä on ollut hyvä apu näin huono sormisellekin, ei tarvitse painaa sormen päillä juurikaan.

Sitten vaan täytteet päälle.
Tämän pizzan tein kanasta, tuoreesta ananaksesta, paprikan ja sinihomejuuston kanssa. Alla tacokastike.