Kinuskileipomo sokeriruusu

Kategoria: Jälkiruoat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Vappu,  Ylioppilasjuhlat Nähty 954 kertaa
 
10.05.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Baileys- viskijuustokakku ( Gluteeniton)


Tämä oli varsinainen kokeilukakku, vieraani siis saapuivat koe laboratorioon 🙂 Maku oli erittäin hyvä.. Vaikka itse pidänkin pehmoisista juustokakuista, niin tämä oli vähän liiankin pehmoinen, johtui varmasti alkoholista, siksi lisään reseptiin yhden liivatteen. Minä en tykkää keksipohjista, koska ovat niin kovia, siksi piti keksiä uusi idea. Viski on mallastuote, mutta keliaakikot voivat sitä käyttää, jos taas olet vilja allergikko niin silloin se ei sovi.

2 x 150 g paketti Pirkka gluteenittomia valkosuklaa/ karpalo keksejä

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa ( tai suklaa)
1 dl baileys likööriä
6 liivatetta ( tilkka vettä)
maun mukaan Swing viskiä, n. 1 korkillinen ( korkki on melko iso)
tomusokeria maun mukaan
150 g gluteenitonta tummaa suklaata rouheena
( kahvin makua voi hivenen lisätä jos haluaa, muttei kovin paljon nestettä tai sitten lisää vielä yhden liivatteen)
Muutama tippa ruskeaa pastaväriä

Liivatteet likoamaan, vaahdota vispi ja vaniljakastike. Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin. Liivate vesi lämpiämään n. 0, 4 dl  ja lisää pehmenneet liivatteet siihen, liota, nosta jäähtymään. Lisää vaahtoseokseen tomusokeria, likööri, ( kahvi tilkka), rouhitut suklaat, sekoita. Lisää viskiä maun mukaan, sekä pastaväri.
Kaada liivateseos vaahtoon, sekoita.

Kokoa tarjoiluastialle irtopohjavuoan reunojen avulla, voit käyttää reuna muovia.
Murusta pohjalle yksi rasia n.  150 g keksiä, saa olla isohkojakin paloja, pehmenee massan alla.
Lisää muruseoksen päälle puolet vaahdosta varovaisesti ja tasoita. Murusta toinen paketti keksiä vaahdon päälle. Lisää loppu vaahto. Minulla 24 cm vuoka tuli ihan täyteen. Tasoita pinta.

Jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä voi koristella esim suklaalla.

Keksit pehmeni mukavasti, mutta pohja on niin epävakaa etten lähtisi sitä siirtämään toiselle lautaselle. Kokoa tarjoilulautaselle.
Maku oli hyvä, sangen viskinen mutta koekaniinit tykkäsivät. En tehnyt liian makeaa.