26.1.2017
n. 6:lle, lasit n. 2 dl vetoiset
5 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
vajaa 1 dl intiaanisokeria
vaniljajauhetta
1 isohko appelssiini ( mehua 1 dl)
tilkka sitruunamehua kirpeyttä antamaan, Navel appelssiini on niin makea
4 liivatetta
hieman oranssia pastaväriä
100 g valkosuklaata
Liivatteet kylmään veteen. Varaa kolme kulhoa.
Purista puolikkaan appelssinin mehu kattilaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
Vatkaa yhdessä kulhossa 2,5 dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna appelssiini mehu ( noin puolet) ja lisää liivatteet, lisää loput mehut joukkoon.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa astiassa ( lisäsin vatkatessa pienen ripauksen tavallista sokeria joukkoon).
Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto sekä oranssi väri. Sekoita hyvin vatkaimella. Lisää valkuaisvaahto hellästi nostellen kermaseoksen joukkoon.
Kaada annos laseihin ja laita jääkaappiin yön yli.
Seuraavana päivänä, vatkaa loppu kuohukerma ja sulata valkosuklaa joukkoon. Tähtityllalla varustetulla pursotuspussilla massa laseihin ja takaisin jääkaappin odottamaan vieraita. Kannattaa tehdä vähintään tuntia ennen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kinuskiemo: vaiheita ohjeessa on 😊 mutta loppujenlopuksi ihan helppo, pääasia että erikseen vatkataan että saadaan kuohkeita rakenteita.
Perjaatteessa ihan vaikka mökillä voi valmistaa, kun ei tarvitse uunia.
Lasit on n. 2dl vetoiset eli suht pienet, hyvät jälkiruokiin.
Oikeastaan koko jälkkärin voi valmistaa edellisenä pv jos ensimmäisen kerroksen saa ajoissa hyytymään n. 4-5 h ja sen jälkeen päällis kerma. Kermakaan ei ole välttämätön.