Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Appelssiinimousse

26.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_IMG_20170122_135526_600x600.jpg

n. 6:lle, lasit n. 2 dl vetoiset

5 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
vajaa 1 dl intiaanisokeria
vaniljajauhetta
1 isohko appelssiini ( mehua  1 dl)
tilkka sitruunamehua kirpeyttä antamaan, Navel appelssiini on niin makea
4 liivatetta
hieman oranssia pastaväriä
100 g valkosuklaata

Liivatteet kylmään veteen. Varaa kolme kulhoa.
Purista puolikkaan appelssinin mehu kattilaan.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen.
Vatkaa yhdessä kulhossa 2,5 dl kermaa vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokerit toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna appelssiini mehu ( noin puolet) ja lisää liivatteet, lisää loput mehut joukkoon.
Anna jäähtyä hetken.
Lisää liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa astiassa ( lisäsin vatkatessa pienen ripauksen tavallista sokeria joukkoon).
Lisää keltuaisvaahtoon kermavaahto sekä oranssi väri. Sekoita hyvin vatkaimella. Lisää valkuaisvaahto hellästi nostellen kermaseoksen joukkoon.
Kaada annos laseihin ja laita jääkaappiin yön yli.

Seuraavana päivänä, vatkaa loppu kuohukerma ja sulata valkosuklaa joukkoon. Tähtityllalla varustetulla pursotuspussilla massa laseihin ja takaisin jääkaappin odottamaan vieraita. Kannattaa tehdä vähintään tuntia ennen.

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaaVanilja

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

JälkiruoatMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (5)

sokeriruusu
27.1.2017 16:29

Kinuskiemo: vaiheita ohjeessa on 😊 mutta loppujenlopuksi ihan helppo, pääasia että erikseen vatkataan että saadaan kuohkeita rakenteita.
Perjaatteessa ihan vaikka mökillä voi valmistaa, kun ei tarvitse uunia.
Lasit on n. 2dl vetoiset eli suht pienet, hyvät jälkiruokiin.
Oikeastaan koko jälkkärin voi valmistaa edellisenä pv jos ensimmäisen kerroksen saa ajoissa hyytymään n. 4-5 h ja sen jälkeen päällis kerma. Kermakaan ei ole välttämätön.

Kinuskiemo
27.1.2017 16:04

Tässä herkullinen päätös aterialle. Näyttää ja kuulostaa suussa sulavalta. Vaikka valmistuksessa on vaiheita, niin varmasti se sujuu sutjakasti, kiitos selkeiden ja pikkutarkkojen ohjeittesi. Ja mikä parasta taas, annokset voi valmistaa kuorrutetta lukuun ottamatta valmiiksi edellispäivänä. Kuorrute viekin sitten kielen mennessään! 🙂

Hyvän muotoiset lasit. Minkähän kokoisia ovat?

sokeriruusu
27.1.2017 00:15

Kiitokset mari-johanna ja maris 😊 eipä tämä mikään erikoinen ole, mutta todella ihanan ilmava ja kiva vaahtorakenne. Sitruuna versiosta pidän kuitenkin vielä enemmän kirpeyden takia, appelssiinilla tein kokeeksi.

Maris: eipä meilläkään juuri jälkiruokia tehdä, vaikka kaksin ollaan, melkein jää marjarahkoihin ym helppoon. Kreikkalainen jogurtti hunajalla, arkinen välipala. Oikeastaan leivon ainoastaan silloin kun on tulossa vieraita. Välillä useampanakin vk lop peräkkäin ja silloin on mietittävä terveellisyyttäkin.
Nuo lasit on aika kätevät, ei itselle jää ylimääräistä mässättävää.

Minäkin pitkään asuin yksin aikoinaan, niin enpä silloin tainnut leipoa mitään. Kun kavereita tuli kylään tai järjestin illanviettoja, silloin tuli leivottua. Äidilleni ”leivoin” esim karjalanpiirakoita kun ei enää itse kyennyt.

maris
Kinuskileipomo maris
26.1.2017 18:28

Sinulla on aina niin ihanan näköisiä ja herkullisia jälkkäriohjeitakin. 🙂 Tästäkin näkee jo maistamatta, että on todella hyvää! Itse tulee tehtyä valitettavan harvoin mitään jälkkäriä, kun yksin asustelen. En kykene edes muistamaan, milloin olisin tehnyt viimeksi. Tosin voisihan tätä tehdä vaikka herkkuvälipalaksi. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.1.2017 17:43

Voi mikä herkku annos, ja upeat pursotukset tulevat kaupan päälisinä! 🙂
Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä, että nuo appelsiinit ovat kuin karamelleja konsanaan tällä hetkellä,makeita ja ihania. Niitä kannattaa hyödyntää! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa