Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Appelsiini- suklaa kääretorttu

27.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19907_20160920_142823_600x600.jpg

Pohja:

1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja ( seuraavan kerran muistan käyttää ohrakasta)
4  kananmunaa , munat oli hieman eri kokoisia, meidän kanat kun ei tunne standardia 🙂
1 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1 tl leivinjauhetta

225 astetta  n.8 min, liinan alle kumoamisen jälkeen.

Täyte:

5 appelsiinia ( Navel) lohkoin palat ilman kuoria.
Keitin pienessä kattilassa, vanilija jauhon kera appelsiineja kunnes suurin osa vedestä oli haihtunut.

1 prk  laktoositonta vispiä
150 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata ( sulatettuna)
cointreau appelsiini likööriä maun mukaan
1 prk vanilija rahkaa
sokeria tarvittaessa

vatkaa vispi, lisää rahka, sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Lisää likööri ja sokeri, sekoita hyvin.

Appelsiinisose ensin jäähtynelle pohjalle ja päälle suklaaseos. Kääri kokoon.

Päälle tein keltaisesta vanilijamassasta levyn johon upotin ruskeasta sokerimassasta ympyröitä, kaulin tasaiseksi. Näin jälkikäteen mietittynä olisi tullut kiva kirahvikakku kun ympyrät olisi ollut epätasaisen muotoisia 🙂

Ainesosat

HedelmäSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

Kääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (9)

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
6.10.2016 14:09

Ihana kirahvitorttu! 🙂

sokeriruusu
30.9.2016 22:21

Kinuskikissa: juu- olen kuivattanut ilman kantta 😊 ja välillä tulee ohenneltua työvälineillä jopa paperin ohueksi. Mutta kyllä nuo kasassa pysyvät, lähinnä ongelma joissain kukka malleissa ettei tahdo kestää kädessä käsittelyä esim gerbera /päivänkakkara. Terälehdet irtoilee, mutta on muitakin kukkia olemassa-nou hätä.

sokeriruusu
28.9.2016 19:55

Tämän voi tehdä vaikka säilyke mandariineista jos ei halua aikaa kuluttaa appelsiinien pelkän lihan ottamiseen. Itse vaan tehnyt sitä paljon esim salaatteihin niin sujuu jo rutiinilla. Terävä leveähkö kokki veitsen tyyppinen paras ja appelsiinista kuoret pois samoin kun tuore ananaksesta.
Muistaa vaan keittää vähän nestettä pois, muuten tulee liian vetinen.

maris
Kinuskileipomo maris
28.9.2016 17:53

Minä ajattelin ensin ihan samoin kuin Kinuskiemo, että kuviot ovat kääristaikinassa. Ihastelin vaan, että miten oletkin saanut noin sileän pinnan torttuun! Luin ohjeen muka loppuun asti kahdesti ja siitä huolimatta pää ei meinannut tajuta mistä tässä on kyse. 😀 Hieno on, ja tosiaan tässähän on jo kirahvin piiiitkä kaula valmiina.
Täyte vaikuttaa tosi hyvältä. En ole itse appelsiinista minkäänlaista täytettä ikinä tehnyt. Tämän ohjeesi pistän korvan taakse.

Kinuskikissa
28.9.2016 00:03

Kiitti sokeriruusu palautteesta ja väritoiveesta! Itsekin kovasti haluaisin sarjaan uusia värejä, mm. sinisen ja punaisen. Massan tekeminen on kuitenkin sen verran iso ja tyyris prosessi, että menekki pitää olla riittävän suurta, jotta uusia värejä kannattaa ottaa mukaan. Toivotaan, että muutkin Kinuskit löytävät vaniljamassat ja näin saadaan sarjaa kehitettyä teidän väritoiveita kuunnellen.

Koristeita ei kannata kuivattaa umpinaisessa rasiassa, vaan aina ilman kantta. Rasiaan sulkeminen hidastaa kuivumista melkoisesti. En tiedä oliko tästä kysymys, mutta kun itselläni ei kuivumisongelmaa ole ollut, niin tuli mieleen varmistaa.

sokeriruusu
27.9.2016 19:52

Vanilijamassa sai vierailta kehuja että oli hyvän makuinen 👍.. eivät aikaisemmin olleet sellaista maistanut. Itsekin tykkään kun ei ole liian makea. Ainoa kokeilun alla oleva on koristeiden kuivumisaika huoneenlämmössä, vaikka tekisi kahta päivää aikaisemmin ja mahdollisimman ohuena, meinaavat olla viela melko pehmeitä. Kannellisessa purkissa säilyy mutta tuntuu säilyvän pehmeyskin. Tässä on vielä kokeiltavaa sarkaa, juuri tein pionin kukan ja se keskusta on aika paksu. Kuivumis aikaa on vielä reilu viikko…. saas nähä miten käy. Massasta muuten tykkään kun kädet usein sangen kipeät niin pehmeä massa on plussaa.
Toivottavasti massoihin tulisi myös tumman punainen väri… vinks vinks.

sokeriruusu
27.9.2016 19:41

Kiitos Irzu ja kinuskiemo 😊 Itseasiassa tämä vanilijamassalla päälystäminen oli mieheni idea, kun harmittelin etten kerenny kakkua tehä. Pelkkä kääris on niin tylsä minusta ja kaipasi piristystä. Juu- kaapissa on massoja hätävaraksi ja sattuipa olemaan appelsiini makumaailmaan sopiva värikin. Tosin ruskea sokerimassa ei meinannu tarttua vanilijamassaan kiini ( ympyrät) joten laitoin pienen tilkan vettä ja annoin kuivahtaa ja sitten kaulin kiini. Kaksi eri massaa, siitä varmaan johtui.

Kinuskiemo
27.9.2016 17:04

Oletpa pallotellut soman rullan! Iloisen ja houkuttelevan. 🙂

Ensin ajattelin, että teit rullan Kinuskikissan Rakkausrullan periaatteella upottamalla keksipallot rullataikinaan. Mietin myös, millä olit mahtanut värjätä taikinan keltaiseksi. Mutta sinulla olikin oikotie keltaiselle rullalle. Keltainen vaniljamassa on jo valmiiksi keltaista! Keltaisen massan koristeena ruskeat pallot ovat hyvän näköisiä.

Yllätystilanteessa massa on oiva tarjoilun pelastaja. (Kannattaa pitää varastossa, kun koskaan ei tiedä!)

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
27.9.2016 15:07

Ihana! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa