16.6.2016
Sokerikakkupohja
Raparperihilloke:
1 liivate kylmään veteen
Raparperia n. 600g
vanilijaa
1 dl sokeria
Loraus vanilijasiirappia
Keittoaika n 15 min ( älä lisää vettä)
Lopuksi 1 liivate joukkoon ja jäähdytä hieman
Mansikkatäyte:
6 liivatetta
200g Sitruunatuorejuustoa
1 dl Flora vispiä ( loput koristemassan alle )
1 dl vaahtoutuvaa vanilija kastiketta
200g sitruuna-limerahkaa
3 dl Bonne mansikkasosetta
1 dl raparperisosetta
sokeria maun mukaan
purppura geeliväriä
Liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa vispi ja vaniljakastike vaahdoksi, lisää geeliväri, rahka, tuorejuusto, vatkaa vielä hieman. Kuumenna mansikkasoseesta 0,5 dl ja lisää liivatteet siihen. Kaada sose muun soseen joukkoon ja sose rahkaseokseen kun on jäähtynyt. Lisää jäähtynyttä raparperisosetta n. 1 dl. Vatkaa sekaisin pienemmällä teholla. Tarkista sokeri.
Kootaan irtopohjavuokaan, reunakalvo( lautaselle, ilman pohjaa). Raparperisosetta pohjaa vasten ja mansikkaseosta päälle. Riittää 2 kerrokseen. Kostuketta ei tarvitse, kun raparperisosetta laittaa reilusti.
Jääkaappiin yön yli.
Kinuskikissan valijamassaa:
Koristeet edellisenä päivänä tekoon.
Päälimassa samana päivänä, alle vispiä.
Pastavärillä heteet kukkiin.
Koristeita tuli niin runsaasti että riittää johonkin toiseenkin kakkuun. Tummanvihreällä sekä purppura pastavärillä on tummennettu massaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos nalamuru kommentistasi, lämmittää mieltä ja sydäntä ❤