Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

rapea ruis-kauraleipä vuuassa

10.4.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_ruiskauraleipä_600x600.jpg

Tarvikkket:

5dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5dl siirappia
1dl talkkunajauhoja
4dl ruisjauhoja
4dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

1. Sekoita hiiva lämpimään veteen
2. Lisää siirappi ja jauhot, sekä alustuksen lopussa öljy
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja anna kohota hyvin (n. tunti)
4. Paista 200 asteessa noin tunti. Voit tarvittaessa laskea lämmön 175 asteeseen noin puoli välissä.

Parhaillaan tuoreena, mutta maistui seuraavanakin päivänä!

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG_20180317_210445_400x400.jpgsojan kotikeittiölime-kookoskakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20171212_15_02_19_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöInkivääriset myslinamut
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170817_17_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiöKaurainen mustikkatorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170225_18_22_08_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiölaskiaisen pannarikakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_WP_20170201_12_53_52_Pro_400x400.jpgsojan kotikeittiömakrilli-mozzarellapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_20161128_190228_resized_1_400x400.jpgsojan kotikeittiöHedelmäinen lohipiirakka
2

Kommentit (7)

soja
Kinuskileipomo soja
4.10.2016 06:56

Kiva kuulla, pitääkin itsekin taas pitkästä aikaa tehdä leipää =)

Oili Trygg
3.10.2016 22:25

Olipa hyvä ohje ja tuli herkullista leipää helposti. Tosin talkkunaa ei ollut ja kaapista löytyi tattaria ja hyvää tuli niilläkin!

soja
Kinuskileipomo soja
22.1.2015 20:45

ai että, tuli tehtyä tätä tosi pitkästä aikaa. Vähän vaihtelin jauhojen suhteita, eikä talkkunaa ollut, mutta tuli hyvää =)

soja
Kinuskileipomo soja
10.5.2014 21:36

vuokaleipä on kyllä kiva kiireessä tai kun ei viitsi sotkea (4 pikkuapurin kanssa) paikkoja sämpylöiden teolla =)

pola
Kinuskileipomo pola
8.5.2014 12:12

Ihana ohje, tätä pitää kokeilla. Olen nyt muutenkin innostunut vuokaleivistä, se kun on niin ihanan heppoa

Liisukka
17.4.2014 19:54

Mahtaa maistua herkulliselta, kun tietää millä pellolla ruis on kasvanut! Nam! 🙂

Kinuskiemo
16.4.2014 23:23

Näyttää maukkaalta leivältä. Ja varsinkin kuulostaa. Taatusti tuoreet jauhot suoraan ”takuuviljelijältä”, hieno homma. Tuollaisten ruisjauhojen osuutta minäkin kasvattaisin! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa