Kinuskileipomo sojan kotikeittiö

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Laskiaistempaus,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa,  Pikku-Kinuskit,  Yhteistyöreseptit Nähty 1396 kertaa
 
26.02.2017
 
4 kommenttia

laskiaisen pannarikakku


Tämän reseptin ideoin ja toteutin yhdessä siskoni kanssa. Reunaehtoina olivat kahden lapsiperheen mieltymykset ja tarkoitus ulkoilla ahkerasti niin, ettei keittiössä turhaan mene aikaa. Kakun pohjana onkin perheessämme jo kauan aikaa kulkenut herkkupannari ja tähän tempaukseen sopien sitten kokeilussa uusi Violan kinuskituorejuusto. Hyvää tuli, ja riitti loistavasti vaikka syömässä oli nälkäinen 4 aikuisen ja 6 lapsen porukka.

Pannaripohja ( x2)

8dl maitoa
2 munaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50gsulatettua margariinia

Täyte:
2dl kermaa
1 pkt kinuskituorejuustoa
2 banaania
2,5 dl vadelmia

Koristelu:
vadelmia
vaahtokarkkeja

1. Mittaa kulhoon kuivat aineet. Lisää munat ja maito sekä margariinisula. Tee pohjia 2. (Kannattaa sotkea kahdessa eri astiassa, tulee paremmin tasainen ja saat taikinat molemmille pelleille yhtäpaksuna). (ELi siis pohjia tarvitaan tähän määrään 2. )
2. Paista pannarit 200 asteessa noin 45-50 min. Tai kunnes ne ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä.
3. Valmista täyte. Vatkaa kerma, lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
4. Leikkaa pannarilevyt puoliksi. Tarvitset kakkuun 3 puolikasta, yksi jää siis yli muuten vaan herkuteltavaksi.
5. Laita ensimmäisella pannarilevylle puolet vaahdosta, puolet viipaloiduista banaaneista ja 1/3 vadelmista. Nosta päälle toinen pannarilevy ja laita loput täytteistä sen päälle. Nosta päälle vielä kolmas pannarilevy, ja koristele vadelmilla ja vaahtokarkeilla.
6. Nauti!