4.4.2015
Taikina:
5dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
1 dl Myllyn paras kuidukas 3-viljan leseitä
6 dl Myllyn paras hiivaleipäjauhoja
4 dl Myllyn paras vehnäjauhoja
50g sulatettua margariinia
Täyte:
n. 200g fetaa
n. 200g yrttituorejuustoa
1. Lämmitä vesi reilun lämpimäksi. Lisää hiiva, hunaja, leseet ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää jauhot vähitellen, alusta huolellisesti. Voit käyttää myös monitoimikonetta. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu rasva. Anna kohota 30-40 min.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle tuorejuustoa ja fetaa. (feta kannattaa hieman pieniä esim. haarukalla)
4. Rullaa tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta n. 2 cm viipaleita. Nostele palat pystyyn muffinivuokiin tai muffinssipellille.
5. Anna kohota uudelleen 15-20min. Paista 220 asteessa noin 15min.
6. Koristele tuoreilla yrteillä
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Tavan sämpylät onnistuu oikein hyvin. Itseasiassa teinkin itse toisesta puolesta sämpylöitä kun en ollut varma miten raati suhtautuu uuteen juttuun. Mutta ohjeessa olen täytteen määrän ilmoittanut koko taikinaan sopivaksi. Huoleni oli onneksi tosiaan turha, hyvin maistui nappuloille sämpyläkääröt =) ja sitten kun ne jo loppuivat, iltapalalla syötiin sitten tavan sämpylöitä. Ja nyt on tuo kuvakin tuossa =)