Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Yösämpylät

26.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20161026_072953_600x600.jpg

Noin 20 kpl

Ainekset:
7,5 dl haaleaa vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
3 tl suolaa
13 dl spelttihiivaleipäjauhoja (minä käytin tavallisia hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja)

päälle: siemeniä

Sekoita jauhoihin hiiva ja suola. Kaada joukkoon vesi ja sekoita löysäksi taikinaksi.
Nosta taikina jääkaappiin yön yli (vähintään 8 tuntia)

Laita uuni kuumenemaan 235 asteeseen. Lusikoi taikinasta korkeita kekoja pellille leivinpaperin päälle. Ripottele halutessasi pinnalle siemeniä. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä sämpylät peittämättöminä ritilällä, jotta ne säilyttävät rapeutensa.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
27.10.2016 18:07

Satu: Muistelisin Siken blogissa kertoneen, että sämpylätaikinaa voi säilyttää jääkaapissa useammankin päivän. Esim. jos viikonloppuna haluaa tuoretta sämpylää joka aamu, niin voi paistaa samasta taikinasta sen verran kuin kerralla haluaa ja jättää lopun taikinan odottamaan seuraavaa aamua. Itse olen käyttänyt tuorehiivaa (25 g), mutta luulisi kuivahiivallakin toimivan.

Satu
27.10.2016 07:37

Kiitokset marikselle ja Kinuskiemolle, ja maris, hyödyllinen tieto tuo, että taikinaa voi noinkin kauan pitää jääkaapissa

maris
Kinuskileipomo maris
26.10.2016 18:21

Houkuttelevalta näyttää, melkein tunnen tuoreen sämpylän tuoksunkin. 🙂
Minä olen myös tällaisella vastaavantyyppisellä Siken ohjeella tehnyt sämpylöitä muutaman kerran. Joka kerta vähän eri jauhosekoituksilla ja siemenillä. On tosi hyvä ja helppo ohje. Eikä edes kädet sotkeennu. 🙂 Olen säilönyt taikinaa jääkaapissa joskus reilusti yli vuorokaudenkin ja hyvin on toiminut.

Kinuskiemo
26.10.2016 13:04

Sinä teit sen taas! Jälleen sinulla on hyvän näköisiä ja maistamaan houkuttelevia leipiä. 🙂 Joskus onkin kiva, että jokainen sämpylä on oman muotoisensa ja kokoisensa. Syöjä saa valita isoimman tai pienimmän, ”parhaan” tai hauskimman.
Hyvä löytö! Tämän helpommaksi ei sämpylöiden tekeminen enää tule. Työläys ja vaikeus ei nyt kelpaa verukkeeksi olla leipomatta sämpylöitä!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa