Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muuta makeaa Nähty 1768 kertaa
 
13.08.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Vegaaninen pannukakku


Kevään ja kesän mittaan olen siirtynyt vähitellen lakto-ovo-vegetaarisesta ruokavaliosta täysin vegaanisen ruokavalion suuntaan. Tämä on luonnollisesti heijastunut ruoanlaiton lisäksi myös leivontaan ja monta vegaanileivonnaista onkin tullut tehtyä. Maitoon ja kananmuniin perustuvan pannukakkutaikinan muuntaminen vegaaniseksi voi kuulostaa epäilyttävältä. Varsinkin vegaaniseen ruokavalioon perehtymättömän ensireaktio saattaa olla: mitä siihen sitten muka laitetaan? Vegaanihaaste-sivuston reseptipankkia selaillessani sattui kuitenkin silmään niin ”aidonnäköinen” pannari, että päätin ryhtyä kokeilemaan.

Tästä pannarista tuli toki hieman erilaista kuin tavallisesta pannukakusta, mutta en sanoisi, että yhtään huonompaa. Ero oli lähinnä siinä, että tämä oli tiiviimpää, ei kuitenkaan missään nimessä kuivaa. Omaan suuhuni tiivis rakenne maistui oikein hyvältä ja samaa vakuuttivat kaikki muutkin. Kaikki syöjät totesivat, että ”kyllä tämän pannariksi tunnistaa” . Olin etukäteen kertonut maistelijoille, että olin käyttänyt vegaanista reseptiä, joten ns. sokkotesti tämä ei ollut. Olisi toki ollut mielenkiintoista tietää, olisiko kukaan osannut epäillä herkkua maidottomaksi ja kananmunattomaksi, jos ei olisi etukäteen tiennyt. Vegaanien lisäksi suosittelen tätä reseptiä myös maito- ja kananmuna-allergikoille. Tällä reseptillä leivon pannarin jatkossa itsekin!

Pellillinen:

5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 l kaura-tai soijamaitoa
maidotonta margariinia vuoan voiteluun ja taikinan pinnalle

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kasvimaito ja soijajogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja anna taikinan turvota sen aikaa.

Ripottele uunipellille leivinpaperin päälle margariininokareita ja laita pelti uuniin, kunnes margariini on sulanut.
Levitä sulanut margariini tasaisesti leivinpaperille ja kaada taikina uunipellille. Ripottele vielä margariininokareita päälle.

Paista pannukakkua uunin keskitasolla 30 minuuttia. Nosta pelti vielä ylemmälle tasolle ja paista noin 10 minuuttia kauniin värin saamiseksi.

Tarjoa esimerkiksi marjojen, hillon ja vaahdotetun soijakerman kanssa.