Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

valkosuklaa-toffeecookiesit suolapähkinöillä

8.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20160206_003-2_600x600.jpg

200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 tl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
100g valkosuklaanappeja tai -rouhetta
1 dl toffeehippuja (Dr. Oetker)
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja maissitärkkelys keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kääntele taikinaan suklaarouhe ja toffeehiput.

Muotoile taikinasta tanko ja kääri se kelmuun. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Leikkaa tanko noin 30 palaan ja laita palat pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Ripottele keksien pinnalle rouhittua suolapähkinää.

Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaaToffee/kinuski

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Makuja maailmaltaPikkuleivätYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
10.2.2016 22:34

Okei, kiitti Satu vastauksesta! Niin itsekin arvelin, että varmaan onnistuu ilman maissitärkkelystäkin. Rupesi vaan niin kiinnostamaan, että josko sillä on jokin erityinen merkitys onnistumisen kannalta. 🙂

Satu
10.2.2016 06:00

Hmm… En ole ihan varma mikä merkitys tuolla maissitärkkelyksellä on. Tämän reseptin pohjana oli eräs toinen resepti, jota muokkasin. Koska alkuperäisessä ohjeessa käytettiin maissitärkkelystä, lisäsin sitä myös tähän taikinaan. Olen kuitenkin leiponut vastaavan tyyppisiä keksejä ilmankin, joten uskon, että nämäkin onnistuvat, vaikka jättäisitkin ainesosan pois.

maris
Kinuskileipomo maris
9.2.2016 23:39

Voi ei, nämä ovat taatusti herkullisia! Muistelen joskus tehneeni keksejä, joihin tuli suolapähkinöitä ja valkosuklaata ja oli kyllä toimiva makuyhdistelmä. Ja tässä nuo toffeehiput vielä kruunaa kaiken, nam! 🙂
En olekaan itse koskaan laittanut maissitärkkelysjauhoja keksitaikinaan. Nyt ihan tyhmiä kyselen, mutta mikähän merkitys niillä mahtaa olla, että uskaltaako jättää pois, jos ei kaapista löydy maissitärkkelystä? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa