8.2.2016
200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 tl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
100g valkosuklaanappeja tai -rouhetta
1 dl toffeehippuja (Dr. Oetker)
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja maissitärkkelys keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kääntele taikinaan suklaarouhe ja toffeehiput.
Muotoile taikinasta tanko ja kääri se kelmuun. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Leikkaa tanko noin 30 palaan ja laita palat pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Ripottele keksien pinnalle rouhittua suolapähkinää.
Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Okei, kiitti Satu vastauksesta! Niin itsekin arvelin, että varmaan onnistuu ilman maissitärkkelystäkin. Rupesi vaan niin kiinnostamaan, että josko sillä on jokin erityinen merkitys onnistumisen kannalta. 🙂