Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 992 kertaa
 
15.05.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

valkosipuli-oreganoteeleivät


Jääkaapissa odotti puoliksi tyhjä juustoraastepussi, jolle piti keksiä jotain käyttöä. Mieleeni tuli luottoreseptini, ”maailman parhaat teeleivät”, jonka olen joskus vuosia sitten kopioinut jostain reseptikirjasta. Reseptillä olen leiponut teeleipiä kymmenet kerrat ja nämä ”maailman parhaat” leipäset ovat olleet myös muun perheen suosiossa. Nyt halusin kuitenkin hieman muunnella vanhaa ja tuttua reseptiä, ja lopulta mukaan päätyi valkosipulia ja oreganoa. Lopputulos oli ihana, vähän erilainen teeleipä. Tämä muunnos jää varmasti vakiokäyttöön.

Noin 9 pientä leipästä tai yksi pellillinen:

2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 rkl oreganoa
2 tl valkosipulihiutaleita ( tai n. 1tl valkosipulijauhetta)
1 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta

Pinnalle: unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet ja margariini keskenään. Sekoita joukkoon maito ja juustoraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Nosta lusikalla pellille taikinasta pieniä leipäsiä ja taputtele jauhotetuilla käsillä pyöreiksi. Voit myös levittää taikinan pellille ja leikata ruuduiksi paiston jälkeen. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteella noin 12  minuuttia.