8.10.2016
3 munan levykakkupohja (pohjaa jäi hieman yli)
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 rasia Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl turkinpippurirouhetta
vadelmacurdia
Koristelu:
Kinuskinkissan vaniljamassaa (vajaa paketti valkoista, vähän mustaa ja vaaleanpunaista)
Pieni määrä täytemoussesta
Riko kananmunat korkeaan lasiin. Ota toinen saman kokoinen lasi ja kaada siihen sokeria saman verran kuin munia on. Kaada sokeri kulhoon. Kaada tyhjäksi jääneeseen lasiin peruna- ja vehnäjauhoja suhteessa 1:1 siten, että niitä on yhtä paljon kuin munia. Lisää jauhojen päälle leivinjauhe ja sekoita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kun vaahto on vaaleaa ja ilmavaa siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita nuolijalla. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa heti paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille.
Leikkaa jäähtynyt pohja seuraavasti: Jokaista leivosta varten tarvitset kolme eri kokoista pohjaympyrää. Leikkaa yksi ympyrä käyttäen muotin (esim. kartiolasi) leveämpää päätä, yksi käyttäen kapeaa päätä ja yksi, joka on hieman suurempi kuin edellinen.
Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, tuorejuusto ja turkinpippurirouhe. Ota täytteestä pieni määrä erilleen koristelua varten.
Vuoraa leivosmuotteina käyttämäsi astiat kelmulla. Voitele kaikki leivospohjat vadelmacurdilla. Laita pienin pohja muotin pohjalle. Lusikoi päälle lakritsitäytettä. Paina päälle keskimmäinen pohja ja lusikoi täytettä päälle. Laita päällimmäiseksi suurin pohja. Tee kaikki leivokset samoin. Nosta jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi jähmettymään.
Kauli valkoinen vaniljamassa levyksi. Pyörittele vaaleanpunaista ja mustaa massaa ensin käsissä ja sitten pöytää vasten siten, että saat pitkiä ja ohuita pötköjä. Asettele ne valkoisen levyn päälle ja kauli siten, että kuviot ”uppoavat” valkoiseen massaan. Kinuskikissan ohjeen upotuskuviointiin löydät täältä:http://www.kinuskikissa.fi/upotuskuviointi/?hakusivu=2
Leikkaa massalevystä ympyröitä, joiden halkaisija on reilusti suurempi kuin leivosten halkaisija. Kumoa leivokset muoteista ja poista kelmu päältä. Nosta leivosten päälle massasta leikkaamasi ympyrät. Painele massa tasaiseksi pinnaksi.
Laita täytteestä erottamasi osa pursotuspussiin ja pursota pienet ruusukkeet leivosten päälle. Voit ottaa vaniljamassasta muotilla kuvioita ja asettaa ne koristeeksi. Jos teet koristeita massasta, ne kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Suuret kiitokset mari-johannallekin!