Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Vadelma-lakritsileivokset

8.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20161007_222626_600x600.jpg

3 munan levykakkupohja (pohjaa jäi hieman yli)

3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl vispikermaa
1 rasia Creme Bonjour lakritsituorejuustoa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl turkinpippurirouhetta
vadelmacurdia

Koristelu:
Kinuskinkissan vaniljamassaa (vajaa paketti valkoista, vähän mustaa ja vaaleanpunaista)
Pieni määrä täytemoussesta

Riko kananmunat korkeaan lasiin. Ota toinen saman kokoinen lasi ja kaada siihen sokeria saman verran kuin munia on. Kaada sokeri kulhoon. Kaada tyhjäksi jääneeseen lasiin peruna- ja vehnäjauhoja suhteessa 1:1 siten, että niitä on yhtä paljon kuin munia. Lisää jauhojen päälle leivinjauhe ja sekoita. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kun vaahto on vaaleaa ja ilmavaa siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita nuolijalla. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa heti paiston jälkeen sokeroidulle leivinpaperille.

Leikkaa jäähtynyt pohja seuraavasti: Jokaista leivosta varten tarvitset kolme eri kokoista pohjaympyrää. Leikkaa yksi ympyrä käyttäen muotin (esim. kartiolasi) leveämpää päätä, yksi käyttäen kapeaa päätä ja yksi, joka on hieman suurempi kuin edellinen.

Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe, tuorejuusto ja turkinpippurirouhe. Ota täytteestä pieni määrä erilleen koristelua varten.

Vuoraa leivosmuotteina käyttämäsi astiat kelmulla. Voitele kaikki leivospohjat vadelmacurdilla. Laita pienin pohja muotin pohjalle. Lusikoi päälle lakritsitäytettä. Paina päälle keskimmäinen pohja ja lusikoi täytettä päälle. Laita päällimmäiseksi suurin pohja. Tee kaikki leivokset samoin. Nosta jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi jähmettymään.

Kauli valkoinen vaniljamassa levyksi. Pyörittele vaaleanpunaista ja mustaa massaa ensin käsissä ja sitten pöytää vasten siten, että saat pitkiä ja ohuita pötköjä. Asettele ne valkoisen levyn päälle ja kauli siten, että kuviot ”uppoavat” valkoiseen massaan. Kinuskikissan ohjeen upotuskuviointiin löydät täältä:http://www.kinuskikissa.fi/upotuskuviointi/?hakusivu=2

Leikkaa massalevystä ympyröitä, joiden halkaisija on reilusti suurempi kuin leivosten halkaisija.  Kumoa leivokset muoteista ja poista kelmu päältä. Nosta leivosten päälle massasta leikkaamasi ympyrät. Painele massa tasaiseksi pinnaksi.

Laita täytteestä erottamasi osa pursotuspussiin ja pursota pienet ruusukkeet leivosten päälle. Voit ottaa vaniljamassasta muotilla kuvioita ja asettaa ne koristeeksi. Jos teet koristeita massasta, ne kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua.

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiVadelma

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

LeivoksetYhteistyöreseptitYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (7)

Satu
10.10.2016 07:51

Suuret kiitokset mari-johannallekin!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.10.2016 06:55

Voi Satu, mä huomasin nää sun upeat leivokset jo heti silloin kun julkaisit ohjeen, kommentoida on pitänyt ja nyt taas huomaan etten vieläkään ole mitään laittanut…. Siispä parempi myöhään kuin ei ollenkaan!
Toisia tässä kompatakseni aivan upea kuviointi,jokainen on oma yksilönsä todella hauskan näköiset! 🙂
Minä huomasin myös tuon uuden tuorejuuston kivaa että se sinulla pääsi jo kokeiluun!

Satu
9.10.2016 20:12

Kiitos Marikselle ja Kinuskiemolle. Ja Maris, voin kyllä todella suositella tuota lakritsituorejuustoa. Aion varmasti käyttää sitä jatkossakin!

maris
Kinuskileipomo maris
9.10.2016 18:41

Houkuttelevan näköisiä leivoksia! Tosi ihanat värit. 🙂 Mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo lakritsituorejuusto. Itsellä mennyt ihan ohi. Pitääpä seuraavan kerran kulkea silmät auki kaupassa. 🙂

Kinuskiemo
9.10.2016 18:36

Totta tosiaan, oletpa valmistanut näyttäviä leivoksia. Taiteelliset kuviot ovat kuin siveltimellä maalattuja, jokaiseen leivokseen yksilöllisin vedoin. On kuin leivoksissa olisi posliininen kuvioitu pinta. Pursotus on siinä bonuksena. Herkuttelun alkajaisiksi nautiskellaan maistelemalla pinkkiä sydäntä lakritsinmakuisen pursotuksen kera, ennenkuin kajotaan taideteokseen. 🙂

Satu
9.10.2016 10:00

Kiitos Irzu!

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
8.10.2016 18:21

Samaa mieltä että tosi kauniit leivokset ilman pursotustakin! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa