14.2.2016
8 kpl
ainekset
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 mantelijauhetta
3/4 dl ruokosokeria
2 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta ( tai yhden vaniljatangon siemenet)
2 tl leivinjauhetta
1 rkl perunajauhoja
2 dl mantelimaitoa
0,5 dl öljyä
1 dl tuoreita vadelmia (jos käytät pakastettuja, sulata ne ensin ja valuta ylimääräinen neste pois)
Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää mantelimaito ja öljy. Kääntele lopuksi joukkoon vadelmat. Jaa taikina silikonisiin muffinivuokiin.( Koska taikinassa on vain vähän rasvaa, se tarttuu kiinni paperisiin vuokiin, jolloin muffinia on vaikeaa syödä, kun osa siitä tarttuu paperivuokaan. Jos sinulla ei ole silikonisia vuokia, voitele paperivuoat.) Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos Maris ja Aamuriemu!