Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Suklainen minttusuklaa-mansikkakakku

14.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20160513_022_600x600.jpg

Keksipohjat:
1,5 pkt Myllyn paras pyöreää suklaataikinaa

Kostutus: Vaniljasokerilla maustettua maitoa (Jos teet kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, kostutusta ei tarvita, koska pohja imee kosteutta täytteestä. Jos kuitenkin valmistat sen tarjoilupäivänä, kannattaa kostuttaa, jotta kakku leikkaantuu helpommin)

Marja-curd:
200g marjasosetta (esim. mansikka)
3 keltuaista
1,25 dl hillosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
75 g voita

Muut täyteaineet:
3 dl vispikermaa
0,5+0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk Valion mansikkarahkaa
2 prk Valion minttusuklaarahkaa
pinkkiä pastaväriä

Koristeluun: mansikoita, mintulehtiä

Valmista marja-curd mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä. Mittaa kattilaan marjasose. keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota liesi pois päältä ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon kuutioitu voi.

Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa sulanut taikina kahteen osaan ja kauli osat muutaman millin paksuisiksi levyiksi. Leikkaa levyistä esim. irtopohjavuoan renkaalla halkaisijaltaan noin 20 cm kokoiset ympyrät. Paista keksipohjia 180 asteessa noin 12 minuuttia.

Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon 0,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja mansikkarahka. Sekoita minttusuklaa rahkaan loppu vaniljakreemijauhe.

Piirrä pastavärillä pursotuspussin seinämiin kolme raitaa. Näin saat pursotuksesta kaksivärisen.

Kostuta ensimmäinen pohja (Jos tarjoilet kakun samana päivänä). Levitä päälle minttusuklaarahka. Nosta päälle toinen pohja (kostuta). Levitä pohjalle marja-curdia ja pursota mansikkarahkavaahdolla ruusukkeita.

Koristele kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ainesosat

MansikkaMinttuSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMuut juhlapöydän kakutTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Satu
15.5.2016 13:07

Kiitos Mari-Johanna!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.5.2016 08:21

Mansikat ja suklaa….mikä takuuvarma yhdistelmä! Tämä kakku näyttää houkuttelevalta.
On totta että jos tekee pursotukset kaksivärisinä, niin siinä on myös koristelu kaupan päälle! Itse aina silloin tällöin teen juuri noin ja väri yhdistelmiä vaihtamalla saa kyllä upeaa jälkeä. 🙂
Tämä on kyllä mökkikauden takuuvarma kakku,helppo ja nopea toteuttaa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa