14.5.2016
Keksipohjat:
1,5 pkt Myllyn paras pyöreää suklaataikinaa
Kostutus: Vaniljasokerilla maustettua maitoa (Jos teet kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, kostutusta ei tarvita, koska pohja imee kosteutta täytteestä. Jos kuitenkin valmistat sen tarjoilupäivänä, kannattaa kostuttaa, jotta kakku leikkaantuu helpommin)
Marja-curd:
200g marjasosetta (esim. mansikka)
3 keltuaista
1,25 dl hillosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
75 g voita
Muut täyteaineet:
3 dl vispikermaa
0,5+0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
1 prk Valion mansikkarahkaa
2 prk Valion minttusuklaarahkaa
pinkkiä pastaväriä
Koristeluun: mansikoita, mintulehtiä
Valmista marja-curd mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä. Mittaa kattilaan marjasose. keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota liesi pois päältä ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon kuutioitu voi.
Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa sulanut taikina kahteen osaan ja kauli osat muutaman millin paksuisiksi levyiksi. Leikkaa levyistä esim. irtopohjavuoan renkaalla halkaisijaltaan noin 20 cm kokoiset ympyrät. Paista keksipohjia 180 asteessa noin 12 minuuttia.
Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon 0,5 rkl vaniljakreemijauhetta ja mansikkarahka. Sekoita minttusuklaa rahkaan loppu vaniljakreemijauhe.
Piirrä pastavärillä pursotuspussin seinämiin kolme raitaa. Näin saat pursotuksesta kaksivärisen.
Kostuta ensimmäinen pohja (Jos tarjoilet kakun samana päivänä). Levitä päälle minttusuklaarahka. Nosta päälle toinen pohja (kostuta). Levitä pohjalle marja-curdia ja pursota mansikkarahkavaahdolla ruusukkeita.
Koristele kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Mari-Johanna!