Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Sitruunainen mansikkakakku

8.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20160508_011_600x600.jpg

n. 20 cm vuokaan:

Sokerikakkupohja:
4 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Riko munat korkeaan lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria, kuin munia on. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin nyt vehnäjauhoja ja perunajauhoja suhteessa 3/4 vehnäjauhoja ja 1/4 perunajauhoja, saman verran kuin munia on. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe ja sekoita jauhot keskenään sekaisin. Kaada munat kulhoon. Lisää kulhoon myös vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokerit ilmavaksi vaahdoksi. Kääntele jauhoseos nuolijalla joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.

Kostutus: sitruunamehua

Täyte:
lemoncurdia
3 dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa (Valio)
sokeria
n. 5 dl mansikoita pilkottuna

Vaahdota kerma. Sekoita sitruunarahka kermaan ja mausta sokerilla makusi mukaan. Kostuta ensimmäinen  pohjalevy sitruunamehulla ja levitä päälle lemoncurdia. Laita sitten pohjalle puolet rahkakermasta ja puolet mansikoista. Nosta toinen pohja päälle, kostuta ja täytä samoin kuin edellinen. Nosta viimeinen pohja levy päälle. Päällimmäiseksi kannattaa ottaa se pohjalevy, joka on ollut kakkuvuoan pohjaa vasten, koska silloin saat sileän pinnan kuorrutteelle.

Kuorrutus:
200g valkosuklaata
0,5 dl kermaa

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kuumenna kerma selvästi kättä lämpimämmäksi, mutta ei kiehuvaksi. Sekoita kerma vispilällä suklaasulan joukkoon. Kaada kuorrute kakun päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä hetkikylmässä.

Reunoille:

5 dl vispikermaa
1 prk mansikkarahkaa (Valio)
vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe ja rahka. Levitä rahkakerma kakun reunoille ja pursota lopuksi ruusukkeita kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä

Ainesosat

MansikkaSitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

ÄitienpäiväKesäTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (4)

Satu
8.5.2016 19:14

Kiitos paljon Mari-Johanna!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.5.2016 17:50

Kyllä näyttää herkulliselta! 🙂 Onhan se vaan niin, että se mansikkakakku on se paras. Ja varsinkin kesän ensimmäinen maistuu aina hyvältä! 🙂 Erittäin kaunis koristelu!

Satu
8.5.2016 15:36

Kiitos Kinuskiemo!

Kinuskiemo
8.5.2016 15:22

Upea kakku äidille! Kaunis ja suussa sulava, ”maistuu ihan mansikalta”! Toki, mitä koristelu lupaa, sitä löytyy myös sisältä. Ihana herkutella äidin kunniaksi. Onnitteluterveiset Äidille! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa