Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Sitä sun tätä -kakku

5.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20160618_001_600x600.jpg

Pohja:
4 kananmunan sokerikakkupohja

Puolukkacurd:
200 g puolukkasosetta
3 keltuaista
1,25 dl hillosokeria
1 rkl maissitärkkelystä
75 g voita

Valmista tahna mielellään jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä. Mittaa kattilaan puolukkasose, keltuaiset, hillosokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna lieden keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos pulpahtaa. Ota liesi pois päältä ja anna hautua pari minuuttia välillä sekoitellen. Vatkaa joukkoon kuutioitu voi.

Puolukkatäyte:
2 dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
200 g puolukoita
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Mausta vaniljakreemijauheella. Kääntele joukkoon puolukat ja lisää sokeria, jos täyte mielestäsi sitä kaipaa.

Valkosuklaa-salmiakkitäyte:
2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata
n. 3/4 dl apteekin salmiakkirouhetta
(sokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa vesi hauteessa ja jäähdytä hieman. Kääntele valkosuklaa ja salmiakkirouhe vaahdon joukkoon. Lisää halutessasi sokeria

Kostuttamiseen: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Reunoille:
n. 4dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria

Pinnalle: sokerimassaa

Koristeluun: sokerimassakukkia (ohje Kinuskikissan ensimmäisestä kirjasta)
sokerihelmiä

Leikkaan kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta ensimmäinen osa ja levitä sen päälle puolet puolukkatahnasta ja puolukkatäyte. Nosta päälle toinen osa ja kostuta. Levitä päälle loppu puolukkatahna ja valkosuklaa-salmiakkitäyte. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkulevy. Jätä jompaa kumpaa täytettä sen verran yli, että saat levitettyä siitä tarttumapinnan sokerimassalle kakun pinnalle.

Kauli sokerimassa ja leikkaa vuokaa apuna käyttäen (käytin 20 cm vuokaa) ympyrä. Nosta sokerimassaympyrä kakun pinnalle. Vatkaa reunoille tuleva kermavaahto ja pursota kakun reunoille ja ruusukkeiksi pinnalle. Koristele sokerimassakukilla ja sokerihelmillä.

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiPuolukka/karpaloSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioPähkinätön

Kategoriat

SyksyTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (4)

Satu
6.7.2016 07:46

Kiitos sinullekin Maris!

maris
Kinuskileipomo maris
5.7.2016 18:24

Tosi kaunis! Monesti tuleekin juuri parhaat onnistumiset, kun ei liikaa pinnistele. 🙂
Onnea uuteen kotiin!

Satu
5.7.2016 16:27

Kiitos Mari-Johanna!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
5.7.2016 16:03

Aivan ihana sitä sun tätä kakku! 🙂
Kuten sanoit,tuo kakku olisi voinut olla kakku arvokkaammistakin juhlista,ihan ensi hätään ei uskoisi pussin jämistä tehdyltä. Mutta loistava keksintö helliä muutto miehiä ja naisia maistuvalla kakulla ja samalla päästä näppärästi eroon pussin jämistä! 🙂
Hyvä sinä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa