9.8.2015
3-4 patonkia
Ainekset:
50 g tuorehiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
n. 7-8 dl (erikois)vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikinaa vähintään vartin ajan, että siihen muodostuu hyvä sitko.
Kohota peitettynä puolituntia. Sen jälkeen painele kohonnut taikina takaisin kulhon pohjalle ja anna kohota vielä vartti.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 3-4 osaan. Leivo osat pitkiksi patongeiksi. Laita patongit oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Voitele patongit vedellä. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Voit suihkuttaa suihkepullolla vettä uuniin muutaman kerran paiston aikana, jolloin kuoren rapeus on taattu.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiva kuulla, että oli herkullista!