Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Ranskalainen patonki

9.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_WP_20150808_007_600x600.jpg

3-4 patonkia

Ainekset:
50 g tuorehiivaa
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
4 dl durumvehnäjauhoja
n. 7-8 dl (erikois)vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen ja lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikinaa vähintään vartin ajan, että siihen muodostuu hyvä sitko.

Kohota peitettynä puolituntia. Sen jälkeen painele kohonnut taikina takaisin kulhon pohjalle ja anna kohota vielä vartti.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se 3-4 osaan. Leivo osat pitkiksi patongeiksi. Laita patongit oliiviöljyllä voidellulle uunipellille. Voitele patongit vedellä. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Voit suihkuttaa suihkepullolla vettä uuniin muutaman kerran paiston aikana, jolloin kuoren rapeus on taattu.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskatMakuja maailmaltaPizzat, voileivät, iltapalat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (9)

Satu
12.9.2015 12:34

Kiva kuulla, että oli herkullista!

Kinuskiemo
11.9.2015 20:06

Näitä on kokeiltu ja tuli oikein herkullisia. Jaoin taikinan neljään ja laitoin kaksi patonkia pakkaseen. Onnistui hyvin. Kiitos reseptistä! 🙂

Satu
17.8.2015 22:21

Kiva kuulla!

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
17.8.2015 16:13

Tein näitä äsken oikein hyviä patonkeja tuli. Kiitos ohjeesta kiva saada kaapin perillä olleelle durumjauhopussille käyttöä.

Satu
15.8.2015 16:30

Ihanaa, Mari-Johanna, että pojat tykkäsivät!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.8.2015 08:19

Kiitos Satu! Eilen tein illalla ekan erän patonkeja.Jaoin taikinan todella neljään osaan ja hyvä tuli. Kaksi nuorinta poikaani tuli iltapalalle ja vetivät heti kättelyssä ekan patongin puoliksi vielä vähän lämpöisenä. Kohta laitan toisen erän nousemaan että jää viemisiksi kavereillekin jotain…. 🙂

Satu
10.8.2015 07:25

Kiitos Kinuskiemo ja mari-johanna, kiva kuulla, että resepti menee kokeiluun.

Kinuskiemo
9.8.2015 21:32

Komppaan mari-johannaa. Minunkin kaapissani kököttää durumjauhopussi. Nyt se pääsee leivontavuoroon. Tällä reseptillä rapeita patonkeja! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.8.2015 18:04

Ihanaa! Minulla on kaapissa durum jauhoja enkä oikein ole osannut tehdä niistä muuta kuin maistuvia pizza pohjia. Nyt menee tämä ohje kokeiluun,meidän perhe kun vielä tykkää patongeista yli kaiken! Kiitos ohjeesta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa