Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Kevyet herkut Nähty 454 kertaa
 
21.10.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Rakastettava avokadosuklaamousse


Reseptin nimi lupailee paljon, mutta takaan, että ette tule pettymään, jos ryhdytte kokeilemaan. Tuttujen herkkujen muuntaminen vähän terveellisempään muotoon on minulle yksi mieluisimmista osa-alueista keittiössä. Näiden terveysherkkujen kanssa olen usein todennut, ettei kannata olettaa terveys- tai kevytversion maistuvan siltä ”aidolta” ja alkuperäiseltä. Tämä versioni avokadosuklaamoussesta yllätti minut kuitenkin positiivisesti. Mousse oli sekä rakenteeltaan että maultaan niin suklaista ja täyteläistä, että en jäänyt lainkaan kaipailemaan niitä ”aidon” suklaamoussen aineksia, kermaa ja suklaata. Ensimmäisen kokeilukerran jälkeen aloin heti pohtimaan, milloin olisi sopiva hetki surauttaa uusi annos, eikä sitä montaa päivää (onneksi) tarvinnut odottaa. Nyt vain sauvasekoitin käteen, lupaan, että et pety!

2 isoa tai 3 vähän pienempää annosta

2 kypsää avokadoa
0,5 dl kookosmaitoa
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
3 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa, jos ei tarvitse olla vegaaninen)
0,5 – 1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 patukka (36g) raakasuklaata (käytin Puhdistamon marja-raakasuklaata)
koristeluun esim. marjoja ja hedelmiä

Kaavi avokadojen hedelmäliha sauvasekoittimen kulhoon. Mittaa kulhoon myös kaikki muut aineet, paitsi raakasuklaa.

Aja ainekset huolellisesti tasaiseksi sauvasekoittimella. Ota raakasuklaapatukasta 2 palaa talteen koristelua varten. Rouhi loput patukasta rouheeksi ja sekoita mousseen.

Annostele suklaamousse kulhoihin ja koristele raakasuklaaraasteella ja esim. marjoilla tai hedelmillä.