Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Porkkana-hasselpähkinäpataleipä

19.10.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20846_20171011_213012_600x600.jpg

3,5 dl vettä
1 dl kaurajauhoja
1 dl spelttijauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl rosmariinia
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
2 porkkanaa raasteena

öljyä padan voiteluun

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Lisää vesi ja porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa! Peitä kulhokelmulla ja jätä kohoamaan 12-24 tunniksi.

Jauhota leivinalusta ja kumoa taikina sen päälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä ja kohota peitettynä 1/2 tuntia.

Laita kannellinen pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on valmis, ota pata uunista, voitele se öljyllä ja laita leipä pataan. Peitä kannella ja paista 1/2 tuntia. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia, jotta leipä saa kauniin värin. Jäähdytä leipä peittämättä ritilällä, jotta rapeus säilyy.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa