Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 620 kertaa
 
19.10.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Porkkana-hasselpähkinäpataleipä


Kun kaappiin kertyy pussinpohjia erilaisista siemenistä ja hiutaleista, on pataleivän leipominen helppo keino upottaa ne käyttöön. Porkkanaraasteen lisääminen pataleipätaikinaan oli pyörinyt mielessäni jo pitkään, joten porkkana pääsi tuomaan lisää makua tähän leipään yhdessä hasselpähkinöiden ja auringonkukansiementen kanssa. Tästä tuli ihan mielettömän hyvää! Jauhoja ja hiutaleita voi toki vaihdella ihan sen mukaan mitä kaapista löytyy. Hasselpähkinöiden tilalle sopisivat varmasti myös vaikka pekaanipähkinät. Kokeile ja rakastu!

3,5 dl vettä
1 dl kaurajauhoja
1 dl spelttijauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl rosmariinia
1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
2 porkkanaa raasteena

öljyä padan voiteluun

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä vesi hieman kättä lämpimämmäksi. Lisää vesi ja porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa! Peitä kulhokelmulla ja jätä kohoamaan 12-24 tunniksi.

Jauhota leivinalusta ja kumoa taikina sen päälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä ja kohota peitettynä 1/2 tuntia.

Laita kannellinen pata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kun uuni on valmis, ota pata uunista, voitele se öljyllä ja laita leipä pataan. Peitä kannella ja paista 1/2 tuntia. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia, jotta leipä saa kauniin värin. Jäähdytä leipä peittämättä ritilällä, jotta rapeus säilyy.