14.11.2016
2 dl kylmää maitoa
3 dl kylmää vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl oreganoa
1 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
2 kynttä valkosipulia (puserrettuna)
0,5 dl oliiviöljyä
noin 10 dl vehnäjauhoja
2 dl oliiveja pilkottuna
Laita kulhoon maito ja vesi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja oregano sekä puserretut valkosipulin kynnet.
Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää kulhoon. Lisää jauhoja noin 1-2 dl kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa. Vaivaa taikinaa käsin noin kymmenen minuuttia. Vaivauksen loppuvaiheessa lisää öljy ja oliivit.
Peitä kulho liinalla ja laita jääkaappiin yön yli kohoamaan.
Nosta aamulla kulho huoneen lämpöön samaan aikaan, kun laitat uunin lämpenemään. Kun uuni on lämmennyt, ota taikina kulhosta työpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Leipiä ei tarvitse muotoilla. Ripottele leipien päälle jauhoja ja leikkaa pintaan muutama viilto veitsellä.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Näyttääpä hyvältä, niin mukava saada aamulla tuoretta leipää! 🙂 Pitäisi tehdä useammin itse leipää..