Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Ylioppilasjuhlat Nähty 1102 kertaa
 
10.06.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

Maidoton, kananmunaton, gluteiiniton ja soijaton valkosuklaajuustokakku


Lakkiaisten tarjoiluja suunnitellessani jouduin suuren haasteen eteen, kun piti valmistaa kakku, joka täyttäisi maidottoman, kananmunattoman, soijattoman ja gluteiinittoman ruokavalion kriteerit. Kakku on maidottomuuden ja munattomuuden vuoksi siis myös vegaaninen. Lukuisista etsintäyrityksistä huolimatta, en löytänyt netin syövereistä reseptiä, joka olisi nämä kaikki ruokavaliot toteuttanut. Lähes kaikissa maidottomissa kakuissa oli käytetty soijakermaa. Kamomillan konditoria -blogissa törmäsin juustokakkuun, jonka ohjeen koin helpoksi muokata erikoisruokavaliokriteerit täyttäväksi. Päätin vielä lisätä täytteen joukkoon turkinpippurirouhetta ja lopputulos on tässä. Kakku oli erittäin herkullinen ja sitä maistoivat myös henkilöt, jotka eivät kyseisiä ruokavalioita noudattaneet. Kakku ei kommenttien mukaan maistunut erikoisruokavaliokakulta, vaan aivan tavalliselta, taivaalliselta ja suussa sulavalta valkosuklaa-turkinpippurijuustokakulta. Itsekin kakkua maistoin ja totesin, että kakkua kannattaa leipoa myöhemminkin. Jos jonkin ruokavalion täyttäminen ei ole tarpeen, voi aineksia toki muuttaa, esimerkiksi vaihtaa gluteiinittomat keksit tavallisiin. Toivon, että tämä resepti auttaisi muitakin leipureita juhlajärjestelyissä. Huolimatta siitä, että kakku on lähes ”kaiketon”, ainekset löytyvät helposti marketista ja valmistaminenkin on nopeaa ja vaivatonta.

Pohja:
200 g semperin kauradigestivejä
100 g vegaanista margariinia

Murskaa keksit ja sulata rasva. Lisää rasvasula keksimurskan joukkoon, sekoita ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (16 cm) pohjalle.

Täyte:
80 g vegaanista valkosuklaata (esim. iChoc)
3 dl GoGreenin kauravispiä  (Plantin kauravispi sisältää soijalestiiniä, jota kaikki soija-allergikot eivät voi syödä saamatta allergiaoireita)
1/2 dl tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta (varmista, että vaniljakreemijauhe ei sisällä maitoa. Esim. Confetista löytyy maidotonta)
1 tl vaniljasokeria
450 g maustamatonta  Oatly på mackan -tuorejuustovalmistetta
2 rkl sitruunamehua
3/4 dl turkinpippurirouhetta

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota jääkaappikylmä kauravispi ja sekoita siihen sulatettu suklaa, tomusokeri, vaniljakreemijauhe  ja vaniljasokeri.

Lusikoi tuorejuusto suureen kulhoon ja mittaa joukkoon sitruunamehu. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kauravispiseos ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä turkinpippurirouhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia tai mielellään yön yli.

Koristele kakku esimerkiksi mansikoilla, vegaanisella valkosuklaalla, sitruunamelissalla ja turkinpippurirouheella.