Kinuskileipomo Satu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muffinssit Nähty 1366 kertaa
 
03.04.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Pähkinätön

lakritsimuffinit


Meidän keittiössä on pitkään ollut hiljaista, kun tämä leipuri on keskittynyt ylioppilaslakin hankkimiseen. Nyt on kuitenkin kirjoitukset kirjoitettu ja aikaa on riittänyt vihdoin myös leipomiseen. Ihanaa! Kun aloin pohtia, mitä urakan päättymisen kunniaksi leipoisin, mieleeni muistui kotitaloustunnilta saatu lakritsimuffinien resepti ja päätin kehitellä kuorrutteen Valion uudesta sitruunainen lakritsi -rahkasta. Tulos oli oikein maistuva. Suosittelen kaikille lakritsin ystäville!

10 kpl

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl lakritsipaloja (pilkottuja lakritsipatukoita)
75g margariinia tai voita
2 rkl appelsiinimarmeladia
0,5 dl appelsiinituoremehua
1 kananmuna

Kuorrute:
3 dl vispikermaa
1 prk valion sitruunainen lakritsi -rahkaa
0,5 dl lakritsikastiketta

Koristeeksi: strösseleitä, lakritsaa

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseokseen lakritsipalat. Sulata margariini. Lisää margariinin joukkoon ensin marmeladi ja mehu ja sitten kananmuna.

Yhdistä seokset ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä lakritsikastike. Laita kuorrute pursottimeen ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle.

Koristele strösseleillä ja lakritsoilla.