14.2.2016
2,5 dl Helmi-perunasuurimoita
2,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
50 g sulaa margariinia tai pullomargariinia
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua yrttiä, esim. oreganoa (jätin pois)
Mittaa kulhoon perunasuurimot ja maito. Anna suurimoiden turvota noin puoli tuntia. Mittaa joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta suuria tai pieniä leipäsiä pellille leivinpaperin päälle. Pistele leipiä haarukalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Hmm… Nuo perunasuurimot ovat siinä mielessä erikoisia, että tuon puolen tunnin liotuksen aikana ne pehmenvät täysin ja tuloksena on löysää puuroa. Luulisinkin, että suurmoiden ja maidon sijasta voisi käyttää n.3-4 dl esim. riisipuuroa tai kaurapuuroa. Tai sitten ihan vaan kaurahiutaleita. Silloin liotusta ei tarvita.