1.8.2015
Ainekset:
Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä (esim. Semperin kolakeksejä)
75 g margariinia tai voita
n. 2 rkl kuivattuja mustikoita
Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja suojaa vuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperisuikaleilla.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella minigrip-pussissa. Sulata rasva. Sekoita keksimurskaan kuivatut mustikat ja rasvasula. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
2 prk ( yht. 400g) vaniljarahkaa (esim. Valion)
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
1/2 vaniljatangon siemenet
3-4 dl (pensas)mustikoita
1 prk (200 g) vaniljavanukasta
Koristelu:
vajaa 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
(pensas)mustikoita
sitruunamelissaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Sekoita kerma-rahkaseokseen vaniljakreemijauhe ja vaniljansiemenet. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Ripottele noin puolet täytteen mustikoista vuokaan pohjan päälle. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan ja mustikoiden päälle. Laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Nostele vaniljavanukkaasta lusikalla kasoja täytteen päälle. Ripottele päälle myös loput täytteen mustikoista. Kaada vuokaan loppu täyte. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja koristele pursottamalla päälle vaahdotettua vaniljakastiketta ja asettelemalla kakun pinnalle mustikoita ja sitruunamelissaa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos Mari-johanna!