10.4.2016
Taikina:
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
40g hiivaa
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vettä
Päälle:
kirsikkatomaatteja
oliiveja
sormisuolaa
Vuokaan:
oliiviöljyä
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota veteen hiiva ja lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikinaa käsin noin kymmenen minuuttia. Monitoimikoneella vaivatessa pienempi aika riittää.
Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 20 minuuttia.
Muotoile taikina levyksi öljyttyyn vuokaan (n.20×30 cm). Kohota peitettynä vielä noin 15 minuuttia.
Painele taikinaan oliiveja ja kirsikkatomaatteja. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Voitele leipä oliiviöljyllä heti kun otat sen uunista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Nami! Joo kannattaa tosiaan kokeilla ihan perus focacciaa johon tulee karkeaa merisuolaa (paksumpi on niin vielä parempi), oliiviöjyä ja tuoretta rosmariiniä! <3 🙂
Mut tomaatit ja aurinkokuivattutomaatit ja öljyä…hmmm nami! :3