Kinuskileipomo Pumppernikkeli

Kategoria: Laskiaistempaus,  Leivokset,  Muuta makeaa Nähty 866 kertaa
 
01.02.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: -

Laskiaispullamacaronsit


Olin innoissani, kun luin laskiaistempauksesta. Rakastan laskiaispullia ja niistä oli kiva lähteä kehittelemään jotain uutta! Tuloksena syntyivät laskiaispullamacaronsit, joissa yhdistyvät pullataikinaa kuvastavat kardemummakuoret, kermainen vaniljatäyte ja tietysti hillo. Valion Viola-tuorejuustoista valitsin mauksi vaniljan, sillä se sopi hyvin pehmeän mutta raikkaan makunsa puolesta täytteeseen. 🙂 Macaronsien resepti on Kinuskikissan, pienillä muutoksilla siten, kuten itse olen tottunut ne tekemään.

125 g mantelijauhetta
230 g tomusokeria
100 g keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisinä)
ripaus suolaa
½ dl sokeria
1-2 tl kardemummaa riippuen, kuinka vahvan maun haluat
raesokeria

1 dl vispikermaa
100 g Valio Viola Vanilja tuorejuustoa
1 rkl sokeria

kiinteää mansikka- tai vadelmahilloa

1. Siivilöi mantelijauhe muutaman kerran ja sekoita joukkon tomusokeri. Siivilöi seos vielä kerran. Sekoita sitten joukkoon kardemumma (mieluiten hienoksi jauhettu!).

2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi suolan kanssa. Jatkaa vatkaamista ja sekoita joukkoon sokeri.

3. Siivilöi mantelijauhe-tomusokeri-kardemummaseos valkuaisten joukkoon ja painele seos valkuaisvaahdon joukkoon nuolijalla. Kun massa on sopivan juoksevaa, pistä se pursotuspussiin.

4. Pursota pellille suuria ympyröitä. Kuorien kuivuessa tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Mausta sokerilla.

5. Kun kuoret ovat kuivuneet, ripottele päälle raesokeria ja paista ne 130-asteisessa uunissa koosta riippuen 15-20 minuuttia.

6. Jäähdytä kuoret ja täytä ne. Pursota keskelle tippa mansikka- tai vadelmahilloa ja hillon ympärille kerma-tuorejuustoseosta. Paina päälle kuori ja anna asettua hetki jääkaapissa. Tarjoile ja nauti! 🙂