Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Kanelikierre

Roosan nauhan sämpylät

27.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_kuva-1_600x600.jpg

Punajuurisämpylät

2 keskikokoista punajuurta
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl kuivattua rosmariinia
n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Kuori ja raasta raa´at punajuuret hienoksi raasteeksi. Lämmitä neste kattilassa kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva kulhoon. Kaada hiivan joukkoon vähän nestettä ja liuota hiiva siihen. Lisää muun nesteen joukkoon kattilaan punajuuriraaste ja anna lämmetä jälleen kädenlämpöiseksi.

Lisää punajuurineste hiivan joukkoon. Sekoita mukaan mausteet ja alusta taikinaan jauhoa vähitellen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa mukaan oliiviöljy. Taikina on valmista, kun se irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja jaa toinen osa pieniksi pulliksi. Pyöritä jokainen pulla nauhaksi ja taittele Roosan nauhan malliin. Voit myös tehdä pyöreitä sämpylöitä, jotka voitelin vedellä ja ripottelin sapluunan avulla siemeniä kuvioiksi. Anna sämpylöiden kohota leivinpaperoidulla pellillä noin puoli tuntia ja lämmitä sillä aikaa kiertoilmauuni noin 215-asteeseen. Paista keskitasolla noin 15 minuuttia ja nauti lämpiminä.

kuvaroosa-nauha

Ainesosat

Punajuuri

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Kategoriat

ÄitienpäiväLeivät, sämpylät ja rieskatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_IMG_20171203_085958_400x400.jpgKanelikierreJouluseinä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2737_400x400.jpgKanelikierreTöttöröö-kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2712_400x400.jpgKanelikierreJuhlapöydän riisipuuro
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_SAM_2714_400x400.jpgKanelikierrePiparimobile
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_järjestelmäkamera-3-054_400x400.jpgKanelikierrePimeässä hohtavat salmiakkikuppikakut
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17488_kuva-1_400x400.jpgKanelikierreRoosan nauhan sämpylät
3

Kommentit (3)

Pullapaakari
Kinuskileipomo Pullapaakari
28.10.2015 17:43

Punajuuri maistuu sämpylöissä vain vivahteena, mutta tarjoaa kyllä niille upean luonnon oman väriaineen! Eli sämpylät maistuvat kyllä,välittipä punajuuren mausta tai ei!

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
27.10.2015 23:58

En ole ennen kuullutkaan punajuurta käytettävän leivonnassa. Loistoidea, tuo sämpylöihin varmasti ihanan maun.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
27.10.2015 14:27

Hieno idea hyödyntää punajuurta tuomaan väriä sämpylöihin. Tuo nauha muoto myös aivan loistava ajatus. Mukavaa kun osallistuit tärkeän asian puolesta.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa