Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Pola

Saaristolaisleipä

7.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false
5 dl piimää
40 g hiivaa
1 dl siirappia
1,5 dl kaljamaltaita
1,5 dl kauraleseitä
1,5 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyäVoiteluun
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä

Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän joukkoon, lisää siirappi, maltaat, kauraleseet ja suola. Alusta taikinaan ruisjauhot ja vähitellen vehnäjauhot. Lisää margariini loppuvaiheessa.
Jaa taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla reikiä. Peitä vuoat liinalla, kohota tunnin ajan.
Paista 175ºC uunin alatasolla noin tunti. Voitele siirappi-vesi seoksella ja paista vielä noin ½ tuntia 150ºC. Voitele uunista otetut leivät siirappivedellä. Jäähdytä ja pussita.

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151209_090427_400x400.jpgPolaPasteijat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151008_151619-2_400x400.jpgPolaRuskakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20151020_100603-2_400x400.jpgPolaGluteeniton ja vehnätön sämpylä
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150903_183907_400x400.jpgPolaOmenapiirakka, vehnätön
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150616_212844_400x400.jpgPolaPesto-fetapiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150414_145227_400x400.jpgPolaKerroskiisseli
3

Kommentit (4)

Nicoletta Koskela
19.12.2018 20:57

Ohjeessa lukee: lisää margariini loppuvaiheessa. Ei kuitenkaan aineluettelossa eikä määrää

Coocies
9.12.2016 07:09

hei tuossa ohjeessa mainitaan että lisää margariini loppuvaiheessa , aineluettelossa ei kuitenkaan mainita margariinia ollenkaan ? teen ensimmäistä kertaa itse saarisolaisleipää ja ajattelin kokeilla kinuskikissan reseptiä koska kaikki muut mitä näiltä sivuilta olen tehnyt on aina onnistuneet 🙂 vai olisiko muita vinkkejä mitä reseptiä kokeilla, satuin löytämään tämän ja tästä reseptistä on ilmeisesti hiukan aikaa… 🙂

pola
Kinuskileipomo pola
13.12.2013 16:31

Lisätty kisailemaan 😉

HaLi
Kinuskileipomo HaLi
12.12.2013 10:55

Jos tämä resepti olisi mukana joululeivontakisassa kävisin antamassa ääneni. Mulle saaristolaisleipä on tärkein joululeivonnainen, sitä on pakko olla joulupöydässä. Ja vaikka en ole ehtinyt tätä reseptiä vielä käyttää, niin uskaltaisin suositella, koska olen lähes samanlaista käyttänyt aiemmin.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa