Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Salmiakkidaim

24.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_Daim_600x600.jpg

Salmiakkikrokantti
3 rkl voita
1 dl jauhettua mantelia
(1 rkl mantelirouhetta)
4 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 dl sokeria

Kuorrutus
150-200 g Marabou maitosuklaata

Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes massa alkaa irrota kattilan reunoista eli n. 10-15 minuutin ajan.
Sekoita koko ajan! Massa palaa helposti pohjaan.
Levitä massa jähmettymään öljyllä voidellulle leivinpaperille tai silikonialustan päälle. Voit tässä vaiheessa halutessasi tehdä massaan veitsellä viivat, jonka mukaan saat taitettua krokantista siistejä paloja.

Tarkempaa tietoa suklaan sulattamisesta löydät täältä.
Raasta suklaa. Raastamista helpottaa, jos suklaa on ollut pakastimessa. Lämmitä suklaaraastetta mikrossa täydellä teholla 20 sekuntia ja sekoita. Tämän jälkeen lämmitä suklaata 10 sekunnin pätkissä 4 kertaa. Sekoita jokaisen 10 sekunnin jälkeen ennen uutta lämmitystä. Tämän jälkeen lämmitä suklaata 5 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa on tarpeeksi juoksevaa. Kaada suklaa jähmettyneen krokantin päälle. Koristele Apteekin salmiakeilla.
Taita tai leikkaa jähmettynyt levy paloiksi.

[haganol]

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiPähkinä/manteli/nougatSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

Konvehdit ja makeiset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (4)

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
1.11.2015 19:33

Syksykurre: Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Meillä koko satsi hävisi ”mysteerisesti” yhden illan aikana.

syksykurre
30.10.2015 20:12

Olenkin jo kokeillut tavallista daimia ja se oli todella hyvää. Tämä sen sijaan on varmasti syntisen hyvää 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
24.10.2015 19:38

Moi maris! Mullakin tämä oli ensimmäisten ideoiden joukossa salmiakkihaasteeseen liittyen. Vähän jännitin, muuttaako liuos krokantin lötköksi, mutta tämä onnistui mielestäni todella hyvin. Ja loistava idea vaikka pikkujoulupaketteihin 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
24.10.2015 19:06

Oi mitä namia! Itsellä kävi myös mielessä, että olisi mukava kokeilla tähän salmiakkihaasteeseen liittyen krokanttia, mutta sitten se vaan jäi. Mutta hieno homma, että sinä teit, niin nyt on ohje millä tehdä. 🙂 Minä en ole kyllä ikinä temperointia edes yrittänyt, se kun on kuulostanut ja näyttänyt niin hirvittävän vaikealta. Enkä edes kunnollista siihen soveltuvaa lämpömittaria omista. Mutta tuota sinun käyttämääsi sulatustekniikkaa minäkin saattaisin uskaltaa yrittää. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa