Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 918 kertaa
 
08.03.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Punajuuriburgeri


Söin eräässä ravintolassa taivaallisen punajuurihampurilaisen, joten päätin kotikonstein yrittää päästä edes lähelle kyseistä herkkua.
Hampurilainen on aika tuhti, mutta kylkeen voi halutessaan laittaa bataattiranskalaisia.

6 kpl burgereita:

Punajuuripihvit:
500 g punajuuria
1 prk (265 g) kikherneitä
2 munaa
suolaa
pippuria
lipstikkaa (tai mausteita oman maun mukaan)

6 hampurilaissämpylää
Guacamolea
Jäävuorisalaattia
Tomaattia
Sipulihilloketta salottisipuleista

Keitä punajuuret (n. 45 minuuttia) kypsiksi. Kuori ja raasta jäähtyneet punajuuret karkeaksi raasteeksi.
Valuta kikherneistä liemi pois. Hienonna herneitä hieman haarukan avulla. Yhdistä herneet, punajuuriraaste, munat ja mausteet.
Muotoile leivinpaperin päälle pellille 6 pihviä. Paista 200°C n. 20 minuuttia.

Paahda hampurilaissämpylät pinnalta rapeiksi leivänpaahtimessa tai paistinpannulla.
Kokoa hampurilaiset: Levitä pohjan päälle ohuelti guacamolea, lado päälle salaatti, tomaatti, punajuuripihvi, sipulihilloke ja reilusti guacamolea ja lopuksi kansi päälle.